Hyppää sisältöön

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hanke jatkaa pohjatutkimuksia Hessundinsalmen osalta

Julkaistu 8.2.2022 13.24

 

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeesta vastaava allianssiurakka jatkaa pohjatutkimuksia nyt Hessundinsalmen osalta. Kirjalansalmen itäpuolella on jo tekeillä maaperätietoja tarkentavia maaperätutkimuksia.

Työt alkavat Hessundinsalmen maastossa 14.2.2022. Samalla tehdään myös sillan molemmilla puolilla väylärakentamisen pohjatutkimuksia. Töiden arvioidaan kestävän kevääseen 2022.

- Pohjatutkimukset ovat osa allianssiurakan lokakuussa 2021 alkanutta kehitysvaihetta, jossa toteutuksen läpimeno suunnitellaan, laaditaan yksityiskohtaiset rakennussuunnitelmat ja sovitaan tavoitekustannuksesta. Tutkimusten avulla tarkennetaan maaperätietoja muun muassa kalliopinnan sijainnista yksityiskohtaisemmin ja varmistetaan kallion laatua poraamalla. Töistä ei aiheudu merkittävää haittaa lähiympäristöön tai liikenteelle, kertoo hankkeesta vastaava projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastosta.

Maastossa tehtävien mittausten lisäksi myös lautalta tullaan tekemään pohjatutkimuksia heti, kun jäätilanne antaa siihen mahdollisuuden. Pohjatutkimukset suorittaa Kreate Oy:n alihankkijana Mitta Oy.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, etunimi[email protected]
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa, Kreate Oy, puh. 0400 627 461, [email protected]

 

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Lisäksi mahdollistetaan alueen valtakunnallisesti merkittävän teollisuuden HCT-kuljetukset. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta