null
null Monet yritykset hyödyntävät Digiroadin avointa dataa – olisiko sinunkin jo aika?

Monet yritykset hyödyntävät Digiroadin avointa dataa – olisiko sinunkin jo aika?

Julkaistu 20.06.2017
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Mitä yhteistä on liikenteen suunnittelulla, väyläomaisuuden hallinnalla ja maitokuljetuksilla? Ainakin se, että niissä kaikissa hyödynnetään Digiroadin avointa dataa.

Liikenneviraston kansallinen tie- ja katutietojärjestelmä Digiroad on ollut toiminnassa vuodesta 2004 alkaen. Lähes koko tämän ajan Digiroadin aineisto on ollut jakelussa avoimena datana. Digiroad-aineisto on siis kenen tahansa ladattavissa ja käyttöönotettavissa Liikenneviraston lataus- ja katselupalvelusta, ilmaiseksi.

Digiroadia onkin hyödynnetty paljon ja erilaisissa yhteyksissä. Keväästä 2017 lähtien olemme listanneet verkkosivuillemme palveluja ja yrityksiä, jotka hyödyntävät Digiroad-aineistoa. Tällä hetkellä listauksessa on mukana viisitoista yritystä palveluineen.

Arvokasta raaka-ainetta yrityksille ja yhdyskuntasuunnitteluun

Digiroad on kattava aineistolähde esimerkiksi maankäytön suunnittelussa, aluerakenteen tarkasteluissa, saavutettavuusanalyyseissa sekä koulukuljetusten suunnittelussa.

Palveluissa ja tuotteissa Digiroadia hyödynnetään puolestaan esimerkiksi infrastruktuurin kunnossapitojärjestelmiin, logistiikkaratkaisuihin, reittisuunnitteluun ja -optimointiin sekä väyläomaisuuden hallintaan.

"Liikenteen digitalisoitumisen myötä tieverkkoa kuvaavien tietoaineistojen arvo korostuu entisestään. Digiroad kokoaa julkisin varoin tuotettua tietoa ja haluaa tarjota avoimen ja laadukkaan aineiston yrityksille tietopalveluiden rakentamista varten", toteaa Digiroadin järjestelmävastaava Matti Pesu Liikennevirastosta.

Ilmoita yrityksesi tiedot Digiroad-tiimille

Lisäämme mielellämme Digiroadia hyödyntäviä yrityksiä ja palveluja listaukseen. Ilmoita tietosi meille ja lisäämme ne yrityksen logon kera Digiroadin verkkosivuille!

Aloitamme pian Digiroadin hyödyntäjäyrityksiä koskevan haastattelusarjan. Ensimmäisenä vuorossa on Valio, jota haastattelemme webinaarissa tiistaina 29.8.2017. Jatkoa seuraa – pysy kuulolla seuraavista haastatteluista!

Lisätietoa

Digiroad-operointi, [email protected]

Puh: 040 507 2301 (klo 9-16)

www.liikennevirasto.fi/digiroad

Digiroad Twitterissä

Digiroadin Slack-keskustelukanava