Hyppää sisältöön

Mäntyharjulla poistetaan riskipuita radan varresta

Julkaistu 24.5.2022 7.47

Väylävirasto poistaa rautatien varresta puustoa välillä Varpanen-Mäntyharju. Myös Mäntyharjun keskustassa kaadetaan riskipuita. Puuston poisto alkaa kesäkuun lopussa ja jatkuu vuoden loppuun. Riskipuu tarkoittaa puuta, joka kaatuessaan ulottuu radalle.

Rautatieliikenteen turvallisuutta ja junaliikenteen sujuvuutta voidaan merkittävästi parantaa hoitamalla rautateiden suoja-alueiden puustoa. Savonradalla, välillä Varpanen-Mäntyharju, aloitetaan riskipuiden poisto radan suoja-alueelta kesäkuun lopussa. Työt jatkuvat vuoden loppuun.

Myös Mäntyharjun keskustan omakotitaloalueilla on riskipuustoa lähellä rataa. "Olemme lähiaikoina maanomistajiin yhteydessä kirjeitse näiden puiden kaatamisen osalta. Maanomistajien kanssa sovitaan puuston poistosta katselmuksessa ja heillä on mahdollisuus päättää, miten puiden poisto ja myynti järjestetään. Maanomistajat saavat puista korvauksen", kertoo Väyläviraston aluepäällikkö Markku Ahtiainen.

Radan suoja-alue ulottuu 30 metrin päähän lähimmästä kiskosta. Riskipuu tarkoittaa puuta, joka kaatuessaan ulottuu radalle tai sen rakenteisiin. Radan rakenteiden vaurioitumisesta ja liikennehäiriöistä aiheutuu yhteiskunnalle suuret vuosittaiset kustannukset. Puustoa poistetaan rataverkolta ympäri vuoden, keskimäärin n. 100-200 km pituudelta vuodessa.

Lisätiedot medialle:
Radan kunnossapidon aluepäällikkö Markku Ahtiainen, p. 029 534 3876
Lisätietoa riskipuista: https://vayla.fi/kunnossapito/rataverkko/riskipuiden-poistaminen