Hyppää sisältöön

Luostarinkylän eritasoliittymän rakennushanke päätökseen Raumalla

Julkaistu 30.11.2016

Luostarinkylän eritasoliittymän rakennushanke on valmistunut Raumalla. Liikennevirasto ja Rauman kaupunki rakennuttivat yhdessä eritasoliittymän sekä neljä uutta siltaa.

Uusi eritasoliittymä avattiin liikenteelle syyskuun alussa. Se parantaa merkittävästi liikenneyhteyksiä Lakarin logistiikka- ja yritysalueelle ja Rauman kaupungin suuntaan sekä kulkuyhteyttä valtatie 12:lta.

Eritasoliittymän rakentamisen lisäksi liikenneturvallisuutta parannettiin rakentamalla uudelle osuudelle keskikaide, joka estää suistumiset vastakkaiselle ajoradalle. Tässä vaiheessa poistettiin myös yksi rautatien tasoristeys ja kevyen liikenteen radan ylitys. Lisäksi Tiilivuorentien uutta reittiä yhdistettiin suoraan Pohjoiskehälle ja kasitielle rakennettiin kevyen liikenteen alikulku yhdistämään Tiilivuorentie ja logistiikka-alue. 

– Rakennusurakan tavoitteena on ollut alueen liikenneolojen kehittäminen elinkeinoelämän tarpeisiin. Kasitiellä liikennemäärä on nykyisin noin 11 500 autoa vuorokaudessa, ja sen ennustetaan nousevan tulevaisuudessa jopa 4000–5000 ajoneuvolla, kertoo projektipäällikkö Kari Partiainen Liikennevirastosta.

Urakan kustannukset ovat noin 10 miljoonaa euroa. Rahoituksesta vastasivat Liikennevirasto ja Rauman kaupunki. Lisäksi Satakunnan ELY-keskus myönsi hankkeelle työ- ja elinkeinoministeriön äkillisen rakennemuutoksen tukea telakkatoimintojen alasajon johdosta.

Rakennustyöt alkoivat kesäkuussa 2015, ja urakka valmistui suunnitellussa aikataulussa marraskuun lopulla. Urakoitsijana hankkeessa toimi Destia.

Lisätietoja:
Liikennevirasto: Projektipäällikkö Kari Partiainen, p. 0295 34 3580, [email protected]
Destia Oy: työpäällikkö Eetu Väisänen p. 040 351 0790, [email protected]

www.liikennevirasto.fi/turkupori
www.facebook.com/turkupori
@VT8TurkuPori

Aineistopyynnöt: viestintätoimisto Ahjo Communications, [email protected]

Liikennevirasto mahdollistaa toimivat, tehokkaat ja turvalliset matkat ja kuljetukset. www.liikennevirasto.fi

Trafikverket möjliggör fungerande, effektiva och trygga resor och transporter.www.trafikverket.fi  

www.facebook.com/liikenneverkossa

www.twitter.com/liikennevirasto

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.