Takaisin

Kysely Julkisen liikenteen sanastosta joukkoliikenteen ja liikkumisen palveluiden parissa työskenteleville

Kysely Julkisen liikenteen sanastosta joukkoliikenteen ja liikkumisen palveluiden parissa työskenteleville

Julkaistu 14.11.2017

Liikennevirasto (nyk. Väylä) pyytää joukkoliikenteen ja liikkumisen palveluiden parissa työskenteleviä jakamaan kokemuksiaan ja kehittämisideoitaan vuonna 2013 ilmestyneeseen Julkisen liikenteen sanastoon liittyen. Kyselyn tuloksia hyödynnetään uuden sanaston kehittämistyössä.

Liikennevirasto (nykyisin Väylä) julkaisi vuonna 2013 Julkisen liikenteen sanaston. Oppaan päivittäminen ja sanaston laajentaminen on nyt ajankohtaista, sillä sanaston raamit tulevat jatkossa uudesta Liikennepalvelulaista, kun aiempi sanasto perustui Joukkoliikennelakiin. Selvityksen lopputuloksena syntyy päivitetty julkaisu, minkä lisäksi tehdään myös sanaston käytettävyyttä ja hyödynnettävyyttä parantavia kehittämisehdotuksia.
 
Liikkumisen palveluiden sanasto on liikkumispalveluiden parissa toimivien yhteinen ymmärrys liikkumisen palveluiden kokonaisuudesta, osista ja niiden sisällöstä ja merkityksestä. Sanastoa on hyödynnetty muun muassa opetus- ja tutkimustyössä, kirjallisten töiden tukiaineistona sekä uusien työntekijöiden perehdytysaineistona. Alan toimijoiden osallistaminen yhteisen näkemyksen hakemiseen on olennainen osa sanaston päivitystyötä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia. Kyselyyn voi vastata 17.11.2017 saakka.

Kyselyyn pääsee tästä linkistä: https://player.myzef.com/waystep/ajax/?q=17-4qxuyIDy
(Huom, kyselylinkkiä ei voi kopioida selaimessa!)

Lisätietoja:
joukkoliikenneasiantuntija Taina Saarinen, p. 029 534 3044, etunimi.sukunimi@vayla.fi

 


reaktionapit