Hyppää sisältöön

Kotkan Meripäivien aikaisia ruuhkia pyritään ennakoimaan ohjaamalla liikenne kolmea eri reittiä Kotkansaarelle

Julkaistu 21.7.2022

Kotkan Meripäiviä juhlitaan 27.-30.7.2022 Kotkansaarella. Paimenportin työmaan ollessa käynnissä Hyväntuulentie pysyy suljettuna, eikä pääväylää voida vielä avata liikenteelle. Liikenne Kotkansaarelle kulkee työmaan läpi, mikä hidastaa liikennettä huomattavasti. Meripäivien aikaan liikenteessä odotetaan olevan ruuhkaa ja suurimman ruuhkapiikin arvioidaan ajoittuvan keskiviikkoiltapäivään, jolloin Meripäivät alkavat.

"Meripäiville on tulossa paljon ulkopaikkakuntalaisia, joilla ei ole samanlaista paikallistuntemusta kuin kotkalaisilla. Parhaita keinoja vähentää ruuhkaa on Kotkaan saapuvan liikenteen jakautuminen eri reiteille", kommentoi projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta. 

Hyväntuulentien ja Kotkantien lisäksi Kotkansaarelle pääsee Mussalontietä pitkin ja Hietasen kautta. Tavoitteena on, että liikenne jakautuisi näille kolmelle reitille. Etenkin paikallistuntemusta omaavia henkilöitä suositellaan käyttämään Hietasen tai Mussalon reittiä Hyväntuulentien reitin sijaan. Meripäiville matkustaessa kannattaa suosia myös mahdollisuuksien mukaan joukkoliikennettä sekä jalankulkua ja pyöräilyä. 

Meripäivien ruuhkaisimpana ajankohtana hankealueella on paikalla liikennepäivystäjä ja liikenteenohjaajia. Liikenteen poikkeustilanteista hankealueella voi Meripäivien aikaan olla yhteydessä päivystäjän numeroon 040 516 2214. 

Lisätietoja:
 
Väylävirasto, projektipäällikkö Jetro Matilainen, puh. 050 505 1513, [email protected]
 

Kartta, jossa on piirrettynä kolme reittiä ja tekstiä

Kartta on yksinkertaistettu ja suuntaa antava. 


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.