Hyppää sisältöön

E18 Turun kehätien 2. vaiheen valmistelevat työt ovat käynnistyneet Kauselan eritasoliittymän alueella

Julkaistu 27.07.2020

Hankkeen 2. vaiheen urakoitsija Kreate Oy on aloittanut hankkeen elokuussa käynnistyvää rakennusvaiheita varten valmistelevat työt. Työmaataulut on pystytetty ja johto- ja linjasiirrot on aloitettu kehätien Kauselan eritasoliittymän alueella – tällä hetkellä urakoidaan Ravattulan puolella Aurajokea jalankulun ja pyöräilyn väylän välittömässä läheisyydessä. Valtatiellä 10 valmistelevat työt aloitettiin työmaaliikenteen käyttöön tulevan liittymän rakentamisella, ja viikolla 31 tehdään liikenteen siirtoa valmistelevia töitä Turun kehätien Aurajoen siltojen kohdalla.

Hankkeen 2. vaiheen valmistelevat työt ovat käynnistyneet valtatie 10:llä Kauselassa.

Hankkeen 2. vaihe keskittyy osuudelle Kausela–Pukkila ja valtatien 10 välille kehätie–Kaarinantie. Työt valmistuvat kesään 2023 mennessä.  Ensimmäisen vaiheen rakennustyöt välillä Kausela–Kirismäki käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2021.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Juha Sillanpää, Väylävirasto, p. 029 534 3608, [email protected]
Projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen, Kreate Oy, p. 040 524 7319, [email protected]
Työmaapäällikkö Bent Poussu, Kreate Oy, p. 050 380 3130, [email protected] 

Seuraa hanketta:

Verkkosivuiltamme www.vayla.fi/turunkehatie
Facebookissa www.facebook.com/E18Turunkehatie/

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella. Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023.

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.