Hyppää sisältöön

Asiakaspalvelun ajankohtaiset: Avattavien siltojen aukioloajat, öisin tehtävät ratatyöt, sorateiden kuivuus ja kesäpäiväisin palavat katuvalot mietityttävät heinäkuussa

Julkaistu 29.7.2019

Avattavat sillat ja veneily

Veneilykauden ollessa kuumimmillaan monelle on tullut yllätyksenä, että kaikkien siltojen kohdalta seilaaminen ei ole mahdollista ilman ennakkotietoa väylänpitäjälle. Tarpeesta avata silta tulee ilmoittaa hyvissä ajoin sillanpitäjälle, jotta avaus on mahdollista järjestää ilman odottelua. Avausta ei voida kuitenkaan tehdä, jos sillalla kulkeva liikenne on ruuhkautunut.

Ohjeet siltojen avauspyyntöön ja siltojen ja kanavien aukioloajat voit tarkistaa täältä.

Kesän ratatöitä joudutaan tekemään myös öisin

Kesä on ratatöiden aikaa ja saammekin paljon yhteydenottoja liittyen ratatöiden aiheuttamaan meluun ja öisiin ratatöihin. Valitettavaa on, että ratatöitä on pakko tehdä öisin. Ratojen kunnostustyöt haittaavat päivisin liikaa rataliikennettä ja rataliikenteen keskeyttäminen ei ole mahdollista. Ratahankkeista on anottu viralliset luvat, joissa on otettu huomioon kunnostustöistä aiheutuvat meluhaitat. Hankkeissa pyritään kuitenkin tiedottamaan alueen asukkaita ratahankkeiden etenemisestä, jotta melu ja muut ratatöiden aiheuttamat ongelmat on mahdollista ennakoida.

Vuoden 2019 ratatyöt voi tarkistaa Väylän sivuilta: Vuoden 2019 ratatyöt

Helle kuivattaa soratiet

Heinäkuun helleaallot kuivattavat sorateitä ja näiden pölyäminen on todella yleinen yhteydenotonaihe tähän aikaan kesää.

Pölyämistä voidaan helpottaa muokkauksella sekä suolauksella. Suolaus tarkoittaa sitä, että soratielle levitetään vesiliukoista kalsiumkloridia eli suolaa ja vettä sitomaan pölyä. Muokkauksia tehdään esimerkiksi tiehöylällä ja tarkoituksena on muu muassa tasoittaa tien epätasaisuudet, palauttaa tien oikea poikkileikkausmuoto sekä poistaa reunapalteet.

Valitettavasti tiet kuivuvat helteellä nopeasti uudelleen. Pölyttymiseen ei auta toivoa kuin sateita, jotka tasoittaisivat teiden kosteutta.

Miksi katuvalot palavat kesällä päivisin?

Kesäisin katuvaloille toteutetaan tarkistus- ja huoltokierroksia, joten katulamppuja saatetaan tarkistuksen aikana polttaa myös päiväsaikaan. Tätä ei siis kannata ihmetellä.

Huoltokierroksella kartoitetaan myös mahdolliset valaisin-, kaapeli- ja yms. viat. Nämä pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti huomioiden tarvikkeiden ja varaosien toimitusajat.

Jos havaitset pimeällä sammuneen lampun tai muun vian tievalaistuksessa, voi tästä ilmoittaa liikenteen asiakaspalveluun Palauteväylän kautta. Yksittäiset pimeät tievalaisimien lamput vaihdetaan yleensä huoltokierroksella. Tievalaistuksen huoltokierros tehdään 2 kuukauden välein. Mikäli lamppuja on rikki useampia peräkkäin, lamput vaihdetaan ilmoituksen saapumisesta normaalisti kahden viikon kuluessa.

Lisää aiheesta:

Asiakaspalvelun ajankohtaiset: kesä toi mukanaan kysymykset vesakoinnista ja tietöistä, myös kansalaisten ehdotukset liikenteen kehitykseen kävivät vilkkaana

Asiakaspalvelun ajankohtaiset: Pölyävät ja painorajoitetut tiet sekä purjehduskilpailuista ilmoittaminen

Asiakaspalvelun ajankohtaiset: Nopeusrajoitukset


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.