Takaisin

Äänekosken liikenneyhteydet -hankkeen kesän 2018 tietyöt käynnistyivät

Äänekosken liikenneyhteydet -hankkeen kesän 2018 tietyöt käynnistyivät

Julkaistu 01.06.2018

Valtatien 4 parannustyöt Äänekosken kohdalla Kuorejoen ja Mämmen välillä käynnistyvät vilkkaina, ja kattavat melkein koko hankealueen. Kesällä 2018 tietöitä tehdään niin Tärttämäen sillan kuin Äänekosken kaupungin pääliittymän kohdalla. Huutomäen eritasoliittymän rinnakkaisväylien päällystys ja viimeistelytöitä aloitettiin jo toukokuussa ja ne valmistuvat pääsääntöisesti kesäkuun loppuun mennessä. Lisäksi tänä kesänä käynnistyvät työt Äänekosken pohjoisen -eritasoliittymän osalta ja Kuorejoen siltatyön osalta.

”Suurempaa liikennehaittaa ei valtatien 4 parannustöistä tänä kesänä aiheudu. Päällystystyöt alkavat Huutomäen kohdalla maanantaina, ja ne, kuten muut päällystystyöt pyritään tekemään öisin ja iltaisin, jotta niistä aiheutettaisiin mahdollisimman vähän haittaa. Äänekosken liikenneyhteydet -hankkeeseen lisättiin valtatien 4 päällystystyöt Kuorejoelta Hirvaskankaalle, jotka tuovat mukanaan jonkin verran liikennejärjestelyjä elokuussa,” kertoo projektipäällikkö Jarmo Niskanen Liikennevirastosta.

Liikennejärjestelyt Huutomäen kohdalla alkavat 4.6.2018

Valtatien 4 ja valtatien 13 liittymässä Huutomäessä tehdään päällystystöitä viikoilla 23-25. Töistä on ajoittain haittaa liikenteelle, varsinkin kun Huutomäen eritasoliittymän ramppeja päällystetään. Päällystystyöt pyritään tekemään pääosin yötyönä, mutta säävarauksella. Päällystystyöt pyritään saamaan valmiiksi juhannukseen mennessä.

Tärttämäen silta

Tärttämäen sillan telinerakentaminen alkaa olla valmista ja valutyöt ovat käynnissä sillan molemmissa päädyissä. Sillan ensimmäisten pilareiden kohdalla on käynnissä muotti- ja raudoitustyöt ja toisen tukipilari-rivistön kohdalla jatketaan valmistelutöitä. Pilareiden alla olevien anturoiden rakennustyöt viivästyivät toukokuussa noin kolmella viikolla, sillä kevättulvat täyttivät työskentelytiloina toimivat kasuunit vedellä. Nyt kasuunit on tyhjennetty ja työt jatkuvat.

Tärttämäen sillan kannen muottityöt ovat käynnissä, ja kannen valuun toivotaan päästään elokuussa 2018.

Äänekosken kaupungin pääliittymä

Maaliskuussa 2018 työn alle saatiin Äänekosken kaupungin pääliittymä. Kesän kynnyksellä maatyöt on pääsääntöisesti saatu valmiiksi ja kerrosrakenteita rakennetaan. Kuiva ja aurinkoinen sää on myötävaikuttanut siihen, että työt etenevät jopa hieman aikataulua ripeämmin.

”Yhteistyö Äänekosken kaupungin kanssa on sujunut erinomaisesti. Tapaamme Äänekosken kaupungin, urakoitsijoiden ja Äänekosken kaupungin puolelle tulevien kiinteistöjen rakentajien kanssa kerran kuukaudessa. Pidämme kaikki tärkeänä yhteistä vuorovaikutusta ja luottamusta ja olemmekin onnistuneet yhteensovittamaan tarpeita ja tievaiheita eri toimijoiden kanssa kivuttomasti. Kaikki työt etenevät aikataulussa,” Niskanen jatkaa.

Alkukesästä rakennetaan Äänekosken kaupungin pääliittymänä toimivan eritasoliittymän kerrosrakenteita. Eritasoliittymän silta, eli Laajalahden risteyssilta, alkaa nousemaan huomattavaa vauhtia ja sillan kansi valetaan jo kesäkuun 2018 aikana.

Eritasoliittymän rakentamisella ei ole vaikutusta liikenteeseen ennen kuin uusi valtatie 4 väylä otetaan liikenteelle. Tärttämäen silta ja Äänekosken kaupungin pääliittymä otetaan liikenteelle 20.6.2019 mennessä.

Huutomäen, Tärttämäen sillan ja Äänekosken kaupungin pääliittymän urakoitsijana toimii Graniittirakennus Kallio Oy.

Työt käynnistyneet Äänekosken pohjoispuolella ja Kuorejoen kohdalla

Tiehankkeen urakka on nyt tavoittanut sekä hankealueen pohjoisimman että eteläisimmän pään. Pohjoispään osalta on meneillään maa- ja kallioleikkaustyöt, sekä kiertoteiden rakentaminen, kun taas Kuorejoen kohdalla töitä käynnistetään vähitellen, kun siltaratkaisut ja muut suunnitelmat saadaan varmistettua. Äänekosken pohjoispuolelle rakennetaan hankkeen kolmas eritasoliittymä – Äänekoski pohjoinen. Näissä kohdissa urakoitsijana toimii Destia Oy.

Meneillä oleviin töihin voi tutustua liitteenä olevasta Kesän työt 2018 -kartasta, Huutomäen liikennejärjestelyihin liittyvästä kartasta ja kesän myötä päivittyvältä hankkeen Facebook-sivustolta https://www.facebook.com/aanekoskenliikenneyhteydet/

 

Vt 4 Kirri-Tikkakoski -hanke

Vt 4 Kirri-Tikkakoski -hankkeen urakkakilpailutus on käynnissä. Kirri-Tikkakoski -tiehankkeen urakoitsija on tarkoitus valita loppusyksystä 2018 ja tavoitteena on käynnistää rakennustyöt alkuvuonna 2019. Lisätietoa Kirri-Tikkakoski hankkeesta https://www.liikennevirasto.fi/vt4-kirri-tikkakoski.

 

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Jarmo Niskanen, Liikennevirasto
puh. 029 534 3127, jarmo.niskanen@liikennevirasto.fi

Työmaainsinööri Juhana Heikkala, Graniittirakennus Kallio Oy
puh. 040 803 71 42, juhana.heikkala@grk.fi

Työmaapäällikkö Kyösti Körkkö, Destia Oy
puh. 040 035 4970, kyosti.korkko@destia.fi

 

Seuraa hanketta:
www.liikennevirasto.fi/aanekoski
www.facebook.com/aanekoskenliikenneyhteydet

 

Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -hankkeessa parannetaan Äänekosken seudun ja koko Keski-Suomen liikenneyhteyksiä vastaamaan alueen kasvavia liikennemääriä. Samalla vahvistetaan alueen elinvoimaisuutta ja paikallisen elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä. Hankkeessa parannetaan Äänekoski – Jyväskylä – Tampere -ratayhteyttä sekä kehitetään valtatie 4:n ja Äänekosken keskustan liikennejärjestelyitä sujuvammiksi ja turvallisemmiksi. Parannustyöt käynnistyivät kesällä 2015, ja hanke valmistuu ratatöiden osalta vuonna 2017, tietyöt jatkuvat vielä vuoden 2019 puolella.


reaktionapit