Hyppää sisältöön

Hankehaku

Väylävirasto vastaa valtion väyläverkon kehittämisestä. Hankehausta löytyvät ne suunnitteilla, käynnissä ja valmistuneet Väyläviraston kehittämishankkeet sekä ELY-keskusten vastuulla olevat tiehankkeet, joilla on omat verkkosivut. 
Käynnissä olevilla hankkeilla tarkoitetaan toteutuspäätöksen saaneita hankkeita. Kaikki käynnissä olevat hankkeet eivät vielä ole rakentamisvaiheessa.
Muista suunnitteilla olevista hankkeista löytyy tietoa myös Suunnittelukohteiden tiedot -osiosta.

Voit hakea hankkeita vaiheen (suunnitteilla, käynnissä, valmistunut), väylämuodon, alueen tai kaikkien edellä mainittujen yhdistelmällä.

Haku toimii siten, että hakuehdot eivät sulje toisiaan pois. Tähän on poikkeuksena aluetta koskeva hakuehto. Jos olet valinnut alueen (maakunta), haku näyttää vain valitun alueen hankkeet.

Voit hakea hankkeita myös vapaasanahaulla. Kirjoita kenttään esimerkiksi paikkakunnan tai hankkeen nimi, jota olet etsimässä.

Jos haluat listauksen kaikista hankkeista, jätä valinnat tyhjäksi ja paina "Hae"

Väylä Hankehaku
Hankkeen vaihe
Hanke
Alue
592 tulokset
Ei tuloksia
Sivut: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34  
true

Valtatien 4 parantaminen rakentamalla kävely- ja pyöräilytie Kersilön kylän kohdalle, Sodankylä

Suunnittelualue sijaitsee Sodankylän kunnassa Kersilön kylässä valtatien 4 varressa.
Tiehanke Lappi Suunnitteilla

Vt 12 Tampereen rantaväylä

Tampereen Rantatunnelia rakennetaan vuoteen 2017 asti. Valmistuessaan Rantatunneli edesauttaa Tampereen keskustan kehittämistä ja parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta.
Tiehanke Pirkanmaa Valmistunut

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne vilkkaasti liikennöidyllä valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismahdollisuuksia koko Lahden seudulla.
Tiehanke Päijät-Häme Valmistunut

Vt 1 lisäkaistat Kehä II–Tuomarila

Tiehanke Uusimaa Valmistunut

Vt 1 Kirkkojärvi

Valtatietä 1 Kirkkojärven kohdalla Espoossa korotettiin noin metrillä. Painunut tie tulviihelposti, mikä aiheutti liikennehäiriöitä. Hanke oli osa väylien korjausvelkaohjelmaa.
Tiehanke Uusimaa Valmistunut

Vt 1 Kehä III–Munkkivuori, vaihtuvat nopeusrajoitukset

Valtatielle 1 (Turunväylä) toteutetaan vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit Kehä III:n sisäpuoliselle osuudelle aina Munkkivuoreen asti. Hankkeessa toteutetaan ensimmäistä kertaa Suomessa kaistakohtaisia vaihtuvia nopeusrajoituksia vilkkaimmin liikennöidyille Kehä I:n ja Kehä II:n väliselle tieosuudelle. Muille tieosuuksille tulevat tavanomaiset, molempia kaistoja koskevat, vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit. Nopeusrajoituksia ohjataan ruuhkien sekä sää- ja keliolosuhteiden perusteella. Lisäksi hankkeessa rakennetaan tiedotusopasteita, varoitusmerkkejä, liikenteenmittauslaitteita ja kaksi sääasemaa. Vaihtuvien nopeusrajoitusten avulla tienkäyttäjille pystytään kertomaan tarkemmin liikenteen häiriöistä ja niiden sijainnista.
Tiehanke Uusimaa Valmistunut

Vekaransalmen siltahanke

Vekaransalmen siltahankkeessa lossiyhteys korvattiin kiinteällä sillalla. Siltayhteys mahdollistaa vapaan kulun vesistön yli parantaen näin alueen tie- ja vesiliikennettä.
Tiehanke Etelä-Savo Valmistunut

Vt 18 ja vt 16 liittymäjärjestelyt Pelmaan kohdalla, Seinäjoki

Hankkeen ensisijaisena tavoitteena on poistaa valtatien 18 epäjatkuvuuskohdasta aiheutuvat ongelmat ja parantaa  voimakkaasti kasvavan liikenteen sujuvuutta Vaasan ja Seinäjoen välillä Ylistaron keskustan kohdalla.
Tiehanke Etelä-Pohjanmaa Valmistunut

Vt 14 Laitaatsalmen kohta, Savonlinna

Savonlinnan hankekokonaisuuden kolmannessa vaiheessa Laitaatsalmen vesiväylä muutetaan syväväyläksi ja syväväylän kohdalle rakennetaan kiinteät maantiesillat.
Tiehanke Vesiväylähanke Etelä-Savo Valmistunut

Vt 12 välillä Uusikylä-Tillola

Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten laatima tiesuunnitelma valtatien 12 parantamisesta välillä Uusikylä-Tillola on valmistunut toukokuussa 2021.
Tiehanke Kymenlaakso Päijät-Häme Suunnitteilla

Vt 12 välillä Eura-Raijala

Varsinais-Suomen ELY-keskus on parantanut valtatietä 12 välillä Eura-Raijala. Parantaminen toteutettiin vuosille 2018–2019 myönnetyllä korjausvelkarahoituksella ja toteuttaminen on käynnistyi lokakuussa 2018. Rakennustyöt valmistuivat pääosin vuoden 2019 loppuun mennessä.
Tiehanke Satakunta Valmistunut

Vt 12 Tillola–Keltti

Hankkeessa parannettiin valtatieosuuden liikenneturvallisuutta ja tieliikenteen sujuvuutta.
Tiehanke Kymenlaakso Valmistunut

Vt 3 ja vt 19 liittymäalueen parantaminen, Kurikka

Valtateiden 3 ja 19 liittymä, Vuohiluoman liittymä, sijaitsee Jalasjärven keskustan pohjoispuolella. Vilkkaiden teiden liittymä on nykytilanteessa väistötilall
Tiehanke Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa Suunnitteilla

Vt 22 Oulu - Kajaani - Vartius

Valtatie 22 Oulu - Kajaani on osa poikittaista kansainvälistä tieyhteyttä aina Ruotsista Haaparannan ja Vartiuksen raja-aseman kautta Venäjälle. Hankkeen tavoitteena on parantaa vilkkaasti liikennöidyn tieosuuden sujuvuutta ja turvallisuutta etenkin Oulun päässä.
Tiehanke Pohjois-Pohjanmaa Kainuu Valmistunut

Vt 21 Kolari-Kilpisjärvi (Aurora)

Vt 21 Kolari-Kilpisjärvi -hankkeessa kunnostettiin valtatietä Kolarin ja Kilpisjärven välisellä osuudella useammassa kohtaa. Muonion kohdalla tie varusteltiin älyliikenteen kokeilutieksi.
Tiehanke Lappi Valmistunut
Sivut: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34