Yhteystiedot

Pirkanmaan ELY-keskus

projektipäällikkö

Heikki Koski

  • 0295 036 251

Vt 9 Yliskylä-Oritupa

Tiesuunnitelmaa valtatie 9:n parantamiseksi välillä Yliskylä–Oritupa on päivitetty. Suunnitelma sisältää keskikaiteellisten ohituskaistojen rakentamisen.

Rekka ja auto kulkevat suunnitteluosuudella.

Yliskyläntien, eli maantien 3241, ja Orituvan liikennepalveluaseman välille on suunniteltu keskikaiteellinen ohituskaistapari. Tiesuunnitelman tarkoituksena on parantaa valtatie 9:n liikenneturvallisuutta, sujuvuutta ja liittymien toimivuutta.

Ohituskaistaosuudella yksityisteiden liittymät katkaistaan ja valtatien rinnalle rakennetaan korvaavat yksityistiejärjestelyt. Valaistus ja riista-aita uusitaan tarvittavilta osin. Yliskyläntien ja Viitapohjanraitin liittymää parannetaan lisäämällä liittymään vasemmalle ja oikealle kääntyvien kaistat. Oriveden aseman suuntaan säilytetään Yliskyläntien suuntaan ajavien oikealle kääntymiskaista. 

Orituvan liittymää parannetaan rakentamalla Oriveden suuntaan kulkeville vasemmalle kääntymiskaista. Tampereen suunnan oikealle kääntymiskaistaa parannetaan.

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa syksyllä 2020. Tavoitteena on, että keskikaiteellinen ohituskaistapari ja yksityistiet avataan liikenteelle syksyllä 2021.