Vt 9 Yliskylä-Oritupa

Tiesuunnitelma valtatie 9:n parantamisesta välillä Yliskylä–Oritupa on valmistunut. Suunnitelma sisältää keskikaiteellisten ohituskaistojen rakentamisen kyseiselle tieosuudelle.

Yliskyläntien, eli maantien 3241, ja Orituvan liikennepalveluaseman välille on suunniteltu keskikaiteellinen ohituskaistapari. Vastavalmistuneen suunnitelman tarkoituksena on parantaa valtatie 9:n liikenneturvallisuutta, sujuvuutta ja liittymien toimivuutta.

Ohituskaistaosuudella yksityisteiden liittymät katkaistaan ja valtatien rinnalle rakennetaan korvaavat yksityistiejärjestelyt. Koko suunnitteluväli valaistaan ja riista-aita täydennetään puuttuvilta osin. Yliskyläntien ja Viitapohjanraitin liittymää parannetaan lisäämällä liittymään vasemmalle kääntyvien kaistat. Tämän lisäksi Oriveden suuntaan ajaville lisätään Yliskyläntien suuntaan oikealle kääntymiskaista.

Orituvan liittymää parannetaan rakentamalla Oriveden suuntaan vasemmalle kääntymiskaista. Tampereen suunnan oikealle kääntymiskaistaa parannetaan.

Tiesuunnitelmaan saattoi jättää muistutuksia, kun Oriveden kaupunki asetti tiesuunnitelman nähtäville. Rakentamisen ajankohdasta ei toistaiseksi ole tietoa.

reaktionapit
Sivu päivitetty 13.08.2019