Ajankohtaista Väyläviraston avoimessa datassa

13.7.2020

Joukkoliikenteen linjaukset "Vallu järjestelmän linja-autoreitit" -taso on poistettu Lataus- ja katselupalvelusta. ´Aineiston ylläpidosta vastaa nykyisin Traficom ja aineisto on ladattavissa täältä: http://developer.matka.fi/pages/en/vallu-data.php

1.7.2020

Ratainfratiedon hallintajärjestelmän tietovarastosta Ratkosta on julkaistu ensimmäiset omaisuuslajit avoimena datana. Radan merkki ja Tasoristeys sekä tasoristeysten alitasot Varoituslaitos, Merkki ja Kansi löytyvät nyt Lataus- ja katselupalvelusta sekä rajapinnoista.

29.6.2020

Suomen liikennemerkit on julkaistu avoimena QGIS-kuvakirjastona (SVG-vektorikuvina) GitHubissa (huom BETA-versio). Kokoelmissa ovat aiemmat ja uuden tieliikennelain myötä 1.6.2020 voimaantulleet merkit sekä näiden visualisoinnissa QGIS:ssä auttava prosessointiskripti. Liikennemerkit on nimetty ne yksilöivällä koodilla: tarkempaa tietoa kustakin merkistä saa Väyläviraston verkkosivuilta.

8.6.2020

INSPIRE-tietotuotteet on päivitetty. Liikenneverkot-tietotuote löytyy Lataus- ja katselupalvelusta sekä rajapintoina. Kanavien sulut ja rajoitusalueet ovat työn alla.

28.5.2020

Lataus- ja Katselupalvelun Tasoristeykset-tason kentät ”HUOMAUTUS”,”KANSILISAT” ja ”VARLAHUOM” on tyhjennetty.

Lataus- ja Katselupalveluun Ratapurkista tulevat Ratatiedot-teeman aineistot eivät enää päivity, mutta pysyvät toistaiseksi tarjolla. Työn alla on parhaillaan lisätä ratatietoja Ratko:sta. Täältä pääset lukemaan lisää Raid-e -hankkeesta, jossa kehitetään rataverkon kunnossapito- ja ylläpitojärjestelmää, jossa Ratko toimii ratakohteiden hallinnan tietovarastona.

19.5.2020

Avoimen datan verkkosivuja uudistettu. Yhdistetty mm. paikkatiedot-sivu avoimen datan sivun yhteyteen ja käyty sisältö läpi. Rajapintoihin liittyvä tieto löytyy nykyisin Rajapinnat alta.

 

16.4.2020

Poistetaan merikartoituksen aineistoja.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on eriyttänyt Väyläviraston paikkatietopalveluista sen vastuulla olevat merikartoituksen katselu- ja latauspalvelut.
Uudet osoitteet ja rajapintakutsut ovat muotoa:
https://julkinen.traficom.fi/oskari/
https://julkinen.traficom.fi/inspirepalvelu/avoin/wms?request=getcapabilities

Syvyysmittausaineistojen tiedostopaketit ovat edelleen ladattavissa Väyläviraston aineistovälitysalustan kautta.

Palvelut löytyvät jatkossa myös kansallisesta paikkatietoikkunasta ja metatiedot vastaavasti paikkatietohakemistosta. Siirtymäkauden aikana tiedoissa voi esiintyä joitain epätäsmällisyyksiä.

Lisätietoa merikartoituksen paikkatietopalveluista löytyy Liikenne- ja viestintäviraston verkkosivuilta:
https://traficom.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/paikkatietoaineistot

Mahdolliset kyselyt pyydämme osoittamaan sähköpostiin:  copyright@traficom.fi
 

Vanhempia uutisia

 

reaktionapit
Sivu päivitetty 13.07.2020