Hyppää sisältöön

Yleisötilaisuus edeltää Viitostien Huruksen ja Hietasen välisen tieosuuden rakentamista

Julkaistu 7.2.2022 8.10

 

Mikkelin eteläpuolinen osa Viitostietä Huruksen ja Hietasen välillä parannetaan Väyläviraston hankkeessa Vt 5 Hurus–Hietanen. Hankkeen rakentamissuunnittelu on edennyt ja rakennuttajakonsultiksi on kilpailutuksessa valittu Ramboll CM Oy. Suunnitelmia esitellään yleisötilaisuudessa helmikuun lopulla.    

Huruksen ja Hietasen välisen tieosuuden parantaminen Viitostiellä etenee. Suunnitelmien tueksi hankealueella on viime keväästä lähtien tehty pohjatutkimuksia ja maastomittauksia. Tulevaa rakentamista ennakoiden alueelta on poistettu vuoden 2021 lopulta lähtien puustoa, ja työ valmistuu keväällä. Tulevan rakentamisvaiheen suunnitelmakarttaluonnokset julkaistaan pian hankkeen verkkosivuilla.  

”Suunnittelu on viivästynyt muutamalla kuukaudella aiemmasta aikataulusta. Kun rakentamissuunnitelmat saadaan valmiiksi keväällä, niin vuorossa on urakoitsijan kilpailuttaminen. Varsinainen rakentaminen on alkamassa loppukesästä”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Marja Wuori Väylävirastosta.  

Rakentamissuunnitelmaluonnokset esillä yleisötilaisuudessa  

Väylävirasto järjestää 23.2.2022 kello 17.30–19.30 yleisötilaisuuden, joka pidetään etäyhteyksin Teams-kokouksena. Tilaisuudessa esitellään hankkeen rakentamissuunnitelmien luonnoksia, aikataulua, seuraavia vaiheita ja vaikutuksia. Osallistujilla on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille.     

Osallistuminen Teams-kokoukseen onnistuu verkkoyhteyden kautta tietokoneella tai mobiililaitteella. Suosituksena on osallistua tietokoneella, jolloin liittyminen onnistuu verkkoselaimessa. Älypuhelimella osallistuminen edellyttää Microsoft Teams -sovelluksen lataamista etukäteen. Tilaisuuteen ei välttämättä tarvitse ilmoittautua, mutta se on toivottavaa, jotta järjestäjät voivat tiedottaa mahdollisista muutoksista ja lähettää ohjeen Teams-kokouksessa toimimisesta. Yleisötilaisuuden tiedot ja mahdolliset muutokset päivitetään myös hankkeen verkkosivuille.  

Ilmoittaudu tilaisuuteen >  

SIIRRY YLEISÖTILAISUUTEEN >  

Hanke parantaa liikenneturvallisuutta   

Huruksen ja Hietasen välisen tieosuuden parantaminen Viitostiellä kohentaa merkittävästi liikenneturvallisuutta erityisesti uuden, noin seitsemän kilometrin mittaisen keskikaiteen ansiosta. Sen ansiosta ajonopeus voidaan pitää talvellakin turvallisesti 100 kilometrissä tunnissa. Lisäksi hankkeessa rakennetaan yksi uusi eritasoliittymä, jota pitkin on turvallisempaa liittyä valtatielle. Hankkeen on tarkoitus valmistua vuoden 2023 loppuun mennessä.  

Luonnokset rakentamissuunnittelun suunnitelmakartoista julkaistaan hankkeen verkkosivuilla ennen yleisötilaisuutta. Samalla sivulla on lisätietoa hankkeesta ja yleisötilaisuuden tiedot mahdollisine muutoksineen https://vayla.fi/vt-5-hurus-hietanen

Lisätiedot: 

Marja Wuori 
Projektipäällikkö, Väylävirasto
[email protected]
Puh. 0295 343 834  

Lisätietoja ilmoittautumisesta tai etätilaisuuteen osallistumisesta: 

Kirsikka Mattila 
Viestintä- ja vuorovaikutusasiantuntija, Sitowise 
[email protected]
Puh. 044 427 9645

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.