null
null Yksityisteiden tiedot karttuvat - Uusi yksityistielaki on tuottanut jo yli 6 000 kilometrin verran uutta tietoa

Yksityisteiden tiedot karttuvat - Uusi yksityistielaki on tuottanut jo yli 6 000 kilometrin verran uutta tietoa

Julkaistu 14.03.2019
Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.

Vuoden 2019 alusta lähtien yksityisteiden tienpitäjät ovat olleet velvollisia toimittamaan Digiroadiin tiedot kunnan kanssa sovituista ajokielloista ja painorajoituksista. Tiekunnat ovat voineet vapaaehtoisesti ilmoittaa myös muita tietoja. Työnsarkaa riittää, mutta onneksi yksityistieilmoituksia saapuu tällä hetkellä Digiroad-operaattorille tasaisin väliajoin. Kiitos siitä aktiivisille tienpitäjille!

Kuvituskuvassa kesäistä metsätietä.

Uusi yksityistielaki on ehtinyt tuottamaan jo tulosta: yli 6 000 kilometrille yksityistieverkostosta on saatu jo yksityistien tiedot. Ilmoitettujen tietojen mukana on saatu paljon tietoa myös muun muassa kelirikkoalttiuksista, nopeusrajoituksista ja tiekunnan teillä olevista muista liikennemerkeistä, joilla Digiroad-aineistoa on täydennetty. 

Ohjeet yksityistietietojen toimittamiseen löytyvät täältä.

Toistaiseksi ilmoittaminen tapahtuu sähköpostitse, mutta julkaisemme kevään aikana Digiroadin verkkosivuille ilmoituslomakkeen sekä karttanäkymän, josta ilmoitettuja yksityistietietoja voi tarkastella. Karttanäkymän avulla myös kunnan työntekijät ja kuntalaiset voivat seurata alueelle tulleita ilmoituksia. 

Digiroad-aineistossa yksityistieilmoitukset näkyvät hyödyntäjille lisääntyneenä määränä tietoja hallinnollisen luokan 3 teillä (yksityistiet). Toistaiseksi aineistosta ei ole julkaistuna tietoa sellaisista teistä, joilla ilmoitus on tehty, mutta tiellä ei ole rajoituksia. Tämä tieto on kuitenkin tulossa näkyviin ainakin yksityistien karttanäkymään. 

Nopeimmin saat uudet yksityistietiedot käyttöösi rajapintojamme pitkin. Heräsikö kysyttävää tai kehitysideoita? Palvelemme puhelimitse ja sähköpostitse -  liity myös Slack-kanavallemme ja tule keskustelemaan yksityistieaineistojen mahdollisuuksista! 

Digiroad-operaattori
[email protected]
puh. 040 507 2301 (klo 9-16)
Digiroadin etusivulle