Hyppää sisältöön

Vt 9 Lotteinen–Jännevirta: Uusia liikennejärjestelyjä astuu voimaan maanantaina 11.3.

Julkaistu 8.3.2024 15.43

 

Vt 9 Lotteinen–Jännevirta -hankkeen alueella astuu voimaan maanantaina 11.3.2024 rakentamistyön aikaisia liikennejärjestelyjä. Yksi kaista poistetaan käytöstä ja nopeusrajoitus laskee. 

Valtatie 9:llä eli Joensuuntiellä Lentokentäntien liittymän ja Jännevirran sillan välillä olevalta ohituskaistaosuudelta poistetaan yksi kaista käytöstä niin, että käytössä on kaksi kaistaa, eli yksi molempiin suuntiin. Alueen nopeusrajoitus on 50 km/h. Liikennejärjestelyjen ansiosta rakennustöitä pystytään tekemään tien välittömässä läheisyydessä.

Joensuuntien läheisyydessä aloitetaan maanantaina 11.3. louhintatyöt. Louhinta etenee ensin Säyneenlammentien kohdalta kohti Jännevirtaa. Seuraavalla viikolla aloitetaan louhintatyöt Lentokentäntien alkupäässä. Lentokentäntien alkupäässä tehdään muutoksia myös pyöräilyn ja jalankulun väylien yhteyksiin.

Louhinnoista jaetaan vaikutuspiirissä oleviin kiinteistöihin erillinen tiedote. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa tärinä- ja meluhaittaa alueen asukkaille ja alueella liikkuville.

Hankealueella tulee olemaan liikennejärjestelyjä rakennustöiden ajan eli vuoden 2025 loppupuolelle saakka. Muutoksista ilmoitetaan erikseen töiden edetessä.

Lisätietoja:
Väylävirasto, projektipäällikkö Harri Liikanen
029 534 3007
[email protected]

Linkki hankkeen verkkosivuille: vayla.fi/vt-9-parantaminen-valilla-lotteinen-jannevirta-siilinjarvi
ja Facebook-sivulle: facebook.com/lotteinenjannevirta

Vt 9 parantaminen välillä Lotteinen–Jännevirta, Siilinjärvi 2024–2026

  • Hankkeen kustannusarvio on 50 miljoonaa euroa.
  • Hankkeen rakennuttaja on Väylävirasto ja urakoitsija GRK Suomi Oy. Hankkeen vastuutahot ovat Väylävirasto, Siilinjärven kunta ja Puolustusvoimat.
  • Kokonaisuuteen kuuluu valtatien parantaminen noin neljän kilometrin matkalla kaksikaistaiseksi molempiin suuntiin, uusi eritasoliittymä ja lentokoneiden varalaskupaikka.
  • Hankkeessa parannetaan myös jalankulku- ja pyöräilyväyliä sekä tehdään yksityistiejärjestelyitä.
  • Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja -sujuvuuden parantaminen sekä maankäytön kehittämisen mahdollistaminen alueella.