Hyppää sisältöön

Vt 5 Nuutilanmäki-Juva urakoitsijaksi on valittu Kreate Oy

Julkaistu 27.08.2019

Vt 5 Mikkeli-Juva -hankkeeseen kuuluvan Nuutilanmäki-Juva-osuuden urakoitsijaksi on tarjouskilpailun perusteella valittu Kreate Oy. Urakkahinta on noin 41,5 miljoonaa euroa.

Urakassa rakennetaan n. 15 km uutta nelikaistaista valtatietä ja 12 uutta siltaa. Koko matkalle tulee rinnakkaistieyhteys hitaan liikenteen, paikallisliikenteen sekä pyöräilyn ja kävelyn käyttöön.

Urakkasopimus solmitaan 14 päivän valitusajan jälkeen. Tie valmistuu liikenteelle loppuvuonna 2021 ja lopullisesti tie on valmis kesällä 2022.

Lisätiedot

Projektipäällikkö Harri Liikanen, Väylä, p. 029 534 3007
 
Hanke verkossa
 
vayla.fi/vt-5-mikkeli-juva
facebook.com/vt5mikkelijuva
 
Valtatie 5 Mikkelin ja Juvan välillä rakennetaan nelikaistaisena, keskikaiteellisena tienä, jonka liittymät toteutetaan eritasoisina. Mikkeli–Nuutilanmäki -osuudella tie rakennetaan pääosin uuteen maastokäytävään ja nykyinen valtatie jää rinnakkaistieksi. Nuutilanmäki–Juva osuus rakennetaan nykyisen valtatie 5:n kohdalle 2 + 2 kaistaisena, eli koko tieosuus Vt 5 Mikkeli–Juva on laatutasoltaan sama. Vt 5 Mikkeli–Juva valmistuu pääosin vuonna 2021.

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.