Hyppää sisältöön

Vt 4 Oulu-Kemi: Ohituskaistatyöt Viantienjoki-Maksniemi -osuudella alkavat elokuussa

Julkaistu 30.07.2019

Vt 4 parantamisesta välille Viantienjoki-Maksniemi on allekirjoitettu urakkasopimus GRK Infra Oy:n kanssa. Työt käynnistyvät elokuun alussa. Työt valmistuvat kokonaan syksyllä 2020.

Väylä on tehnyt urakkasopimuksen GRK Infra Oy:n kanssa Vt 4:n parantamisesta välillä Viantienjoki-Maksniemi. Urakkahinta on noin 22 miljoonaa euroa.

Urakka sisältää ohituskaistajaksojen, rinnakkaisteiden, alikulkusiltojen ja vesistösiltojen rakentamista. Työt käynnistyvät elokuussa puuston poistolla ja kiertoteiden rakentamisella. Rakennustyöt jatkuvat läpi ensi talven ja työt on tarkoitus saada valmiiksi syksyyn 2020 mennessä. 

Ohituskaistoilla sujuvuutta ja turvallisuutta

Väylän projektipäällikkö Keijo Heikkilän mukaan ohituskaistat parantavat kyseisen raskaan liikenteen käyttämän tieosuuden liikenneturvallisuutta merkittävästi. Tulevina vuosina raskaan liikenteen määrä tulee todennäköisesti vielä lisääntymään, mikäli Kemiin suunnitellut teollisuusinvestoinnit käynnistyvät.

”Liikenteen sujuvuus paranee ja ohitukset ovat lisäkaistojen myötä turvallisempia. Myös paikallisen liikenteen turvallisuus paranee, kun se siirtyy kulkemaan alikulkusiltojen kautta valtatien alitse”, Heikkilä kertoo.

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkko- ja Facebook-sivuilta.

http://www.vayla.fi/vt4oulu-kemi

https://www.facebook.com/vt4oulukemi/

Lisätietoja:

Keijo Heikkilä
Projektipäällikkö, Väylävirasto
Puh. 029 5343 582

[email protected]

 

Vt 4 on yksi Suomen valtaväylistä ja sen parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hankkeen toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 170  Meur, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021.

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta