Hyppää sisältöön

Vt 4 Kirri–Tikkakoski: Pohjoiseen menevä liikenne siirretään kiertotielle Kirrin eritasoliittymän kohdalla 29.11.21

Julkaistu 24.11.2021 9.36

 

Kirrin eritasoliittymästä pohjoiseen liittyvä liikenne siirretään kiertotielle maanantaina 29. marraskuuta klo 8.30 alkaen. Järjestely on voimassa toistaiseksi. Kiertotiejärjestelyt mahdollistavat muun muassa meluvallin siirron uuteen sijaintiin ja uusien vesijohto- ja hulevesilinjojen rakentamisen. 

Liikennejärjestelyjen muutos koskee etelästä pohjoiseen suuntaan Kirrin eritasoliittymästä liittyvää liikennettä. Liikenne siirtyy kulkemaan päällystetylle kiertoreitille Alvanrannan ja Kirrin rantatien risteyksen kohdalla. Rampilta pohjoiseen suuntaan tielle liittyvillä on väistämisvelvollisuus ja liittymässä nopeusrajoitus on 30 km/h. Muutoin työmaa-alueella on voimassa nopeusrajoitus 50 km/h. Ajokaistat on erotettu toisistaan lamelleilla. 

Sekä Ouluun että Jyväskylän suuntaan menevä liikenne kulkee edelleen osin uutta moottoritietä Kirrin eritasoliittymän ja Alvajärven risteyssillan välillä. Kohdassa on käytössä yksi ajokaista etelään ja yksi ajokaista pohjoiseen.

Karttakuva liikennejärjestelyistä Kirrin eritasoliittymän kohdalla

Lisätiedot: 
Jarmo Niskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 0295 34 3127, [email protected] 
Jaakko Taipale, työpäällikkö, Destia Oy, puh. 040 350 1539, [email protected] 
 
Seuraa hanketta: 
vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski 
facebook.com/vt4kirritikkakoski

Kirri–Tikkakoski-hankkeen tavoitteena on valtatien 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri–Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus. Moottoritie ja poikittaiset väylät valmistuvat ja otetaan liikenteelle tammikuun loppuun 2022 mennessä.