Hyppää sisältöön

Vt 4 Kirri–Tikkakoski: Matinmäen alikulku käyttöön koulujen alkuun mennessä, rinnakkaistien päällystystyöt valmistuvat kokonaisuudessaan syyskuun aikana

Julkaistu 3.8.2022 7.00

 

Valtatie 4:n ja rinnakkaistien alittavat jalankulun ja pyöräilyn väylät Matinmäessä saadaan käyttöön koulujen alkuun mennessä 9. elokuuta 2022.  Samalla Matinmäen alikulun viereinen bussipysäkki siirtyy alikulun eteläpuolelle.  

Alun perin Matinmäessä rinnakkaistie oli tarkoitus ylittää suojatien turvin. Hankkeen STk-urakkamalli mahdollisti kuitenkin muutokset suunnitelmiin hankkeen töiden jo käynnistyttyä.  
“Olemme todella tyytyväisiä, että saamme luovuttaa entistä turvallisemman väylän Puuppolan koulun koululaisten käyttöön, kun sekä valtatie 4 että rinnakkaistie on mahdollista alittaa uusien alikulkujen kautta”, Väyläviraston projektipäällikkö Ari Mäkelä iloitsee. Samalla saatiin Makkarajoen tulvahaittojen pienemmäksi, kun uoma on putsattu sekä tehty uusi nykyaikainen silta. 

Kartta jalankulun ja pyöräilyn reiteistä Matinkylässä ja Puuppolassa.

 

Makkarajoentien uusi silta on otettu liikenteelle, mutta työnaikaisen sillan purkutyöt ja alueen maisemointityöt jatkuvat vielä syksyn aikana. Matinmäen alikulun pohjoispuolella sekä Kahlaajantien liittymäalueella suoritetaan vielä vähäisiä päällystyksiä sekä viimeistely- ja maisemointitöitä syksyn aikana. 
“Kannustamme koululaisten vanhempia muistuttamaan lapsia, että työmaan ohi kulkiessa katseen pitää olla valppaasti ympäristössä, ei puhelimessa. Vaikka työkoneen tai kuorma-auton kuljettaja istuukin korkealla, ei kuljettaja näe katvealueelle. Sama pätee myös aikuisiin.” Destian työmaapäällikkö Anssi Itäpaasi sanoo.  

Jalankulun ja pyöräilyn väylät päällystetään ennen koulun alkua Lahdenpohjantien ja Matinmäentien välisellä alueella, lukuun ottamatta Laahajoen siltaa, jonka korjaustyöt jatkuvat edelleen. Laahajoen sillalla on käytössä yksi ajokaista. Jalankulkijoille ja pyöräilijöille on sillalta erotettu kapea väylä liikenne-estein ajoradan puolelta ja työmaan puolelta työmaa-aidoin turvallisen läpikulun varmistamiseksi. 

Laahajoen sillan liikennejärjestelyt.


Rinnakkaistien kesän 2022 työt pääosin valmistuneet  

Rinnakkaistien osuudella on tehty kesä- ja heinäkuun aikana mm. mittavia päällystys-, kiveys- ja maisemointitöitä. Päällystystyöt ovat pääosin valmistuneet lukuun ottamatta Kirrin ja Matinmäen välistä osuutta. Rinnakkaistien päällystystyöt ajoratamerkintöineen valmistuvat kokonaisuudessaan syyskuun loppuun mennessä.  
Syksyn aikana saatetaan valmiiksi myös jalankulun ja pyöräilyn väylien sekä ramppien liityntäpysäkkien vähäiset keskeneräisyydet rinnakkais- ja poikittaisväylillä koko hankealueella. Tikkakosken ja lentoaseman kiertoliittymien kiveys- ja päällystystyöt ovat myös valmistuneet, mutta alueilla suoritetaan vielä viimeistely-, maisemointi- ja istutustöitä, sekä ajoratamaalauksia syksyn aikana. 
 
Kirrin eritasoliittymän muutostyöt ja siihen liittyvät rinnakkaistien sekä jalankulun ja pyöräilyn väylien rakennustyöt aloitetaan aikaisintaan vuonna 2023.  
 
Samalla toteutetaan moottoritien toiseksi viimeinen, kolmas päällystekerros. Viimeinen, neljäs päällystekerros tehdään näillä näkymin vuonna 2026.  

Lisätiedot: 
Ari Mäkelä, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 0295 34 3567, [email protected] 
Anssi Itäpaasi, työmaapäällikkö, Destia Oy, puh. 050 4062811, [email protected] 

Seuraa hanketta: 
vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski 
facebook.com/vt4kirritikkakoski 
 
Kirri–Tikkakoski-hankkeen tavoitteena on valtatien 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri–Tikkakoski Jyväskylä ja Vehniä Laukaa. Tavoitteena on mahdollisimman hyvä liikenteellinen palvelutaso ja turvallisuus, tasalaatuiset ajo-olosuhteet, matka-aikojen ennakoitavuus sekä kuljetusten toimintavarmuus. 

Liitteet