Hyppää sisältöön

Vt 4 Kirri-Tikkakoski: Keväällä jatketaan rinnakkaistien ja jalankulun ja pyöräilyn väylien rakentamista

Julkaistu 22.2.2022 13.00

 

Joulukuussa avattu uusi valtatien 4 osuus Kirristä Vehniälle on palvellut liikennettä nyt kahden kuukauden ajan ja työmaa  on ollut talvitauolla. Kevään kuluessa rakennustyöt alkavat rinnakkaistiellä. 

Työt jatkuvat rinnakkaistien ja siihen liittyvän jalankulun ja pyöräilyn väylän rakentamisella. Talven aikana rinnakkaistien viereen toteutetaan vesi- ja viemäriverkoston varauksia alueen tulevaisuuden käyttöä varten. Yksittäisillä työalueilla nopeusrajoitus lasketaan ajoittain 50 km / h, rinnakkaistien normaalin 60 km / h nopeusrajoituksen sijaan. Lisäksi kevään aikana aloitetaan Laahajoen ylittävän vanhan sillan parantaminen, ja moottoritien länsipuolella sijaitseva Makkarajoentien vanha silta puretaan. Tilalle rakennetaan uusi, elementtirakenteinen silta. 

Rinnakkaistietä jatketaan Kirristä Puuppolaan

Uuden moottoritien itäpuolella kulkevaa rinnakkaistietä rakennetaan kevään aikana Kirristä Puuppolaan. Vanhalle Nelostien linjalle rakennetaan korotettu väylä jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Samalla linjaa parannetaan rinnakkaistien tasoiseksi tieksi noin neljän kilometrin pituudelta, jolloin moottoritien viereen tulee yhtenäinen rinnakkaistieväylä. Kesällä rinnakkaistien Tikkakosken ja lentoaseman kiertoliittymissä tehdään kiveys-, päällystys- ja muita viimeistelytöitä, kun liittymät muutetaan työnaikaisista lopullisiksi. 

Loppukesästä rinnakkaistie saa lopullisen päällysteen ja tiemerkinnät Kirrin ja Vehniän välille. Kun rinnakkaistien viimeinen osuus valmistuu vuoden loppuun mennessä, Jyväskylän ja Vehniän välillä on sekä yhteinäinen rinnakkaistie että yli 25 km reittiverkosto kävelijöille ja pyöräilyyn.  

Kirrin eritasoliittymän varsinainen rakentaminen siirtyy vuodelle 2023. Samalla toteutetaan moottoritien toiseksi viimeinen, kolmas päällystekerros. Viimeinen, neljäs päällystekerros tehdään näillä näkymin vuonna 2026. 

Lisätiedot:

Ari Mäkelä, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 0295 34 3567, [email protected]
Jaakko Taipale, työpäällikkö, Destia Oy, puh. 040 350 1539, [email protected]

Seuraa hanketta:

vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski
facebook.com/vt4kirritikkakoski