Hyppää sisältöön

Vt 4 Hartola–Oravakivensalmi: Valtatien 4 parantaminen Kettuvuoren ja Luolantien välillä avataan liikenteelle ja kiertotie poistuu käytöstä 2.11.2022

Julkaistu 31.10.2022 9.21

 

Valtatien 4 liikenne siirtyy Kettuvuoren ja Luolantien välisellä tieosuudella lopulliselle sijainnilleen ja kiertotie Kettuvuoren ja Luolantien välillä muuttuu valtatien rinnakkaistieksi 2.11.2022.  

”Tämän vuoden aikana saamme hankealueen pohjois- ja eteläpäässä jo valmistuneiden valtatien levitysosuuksien jatkona valmiiksi Kettuvuoren ja Luolantien välisen parannetun osuuden valtatietä 4. Liikenne siirtyy uudistetulle valtatielle kiertotieltä, joka on kesäkuun alusta kulkenut valtatien rinnalla. Kesäkaudella 2023 valmistuu uusi tielinjaus Muikunlahdesta Kettuvuoreen nykyisen valtatien itäpuolelle. Uuden linjauksen valmistumisen myötä valmistuvat myös uudet ohituskaistat”, kertoo projektipäällikkö Juha-Pekka Hämäläinen Väylävirastosta.

Hankkeessa rakennettu nykyinen kiertotie jää palvelemaan valtatien liikennettä rinnakkaistienä. Talven 2022 ajan rinnakkainen maantie toimii mm. Ansiontien pohjoispään yhteytenä valtatielle 4. Rinnakkaistien osuus Ansiontien ja Kettuvuoren välillä suljetaan talven ajaksi.

Parannettu valtatie

Nyt käyttöön tulevalle parannetulle valtatielle 4, Kettuvuoren ja Luolantien välille, on rakennettu keskikaiteellinen tieosuus. Tieosuudella on talven ajan voimassa alennettu nopeusrajoitus 60 km/h Kettuvuoren kohdalla, uuden ja vanhan valtatielinjauksen työnaikaisessa liitoskohdassa.

Suoralla tieosuudella valtatien nopeusrajoitus nostetaan 80 km/h, kunhan ajoratamerkinnät ja tievalaistustyöt saadaan alueella valmiiksi marraskuun aikana.

Uudet ohituskaistat otetaan koko kaistakapasiteetiltaan käyttöön kesäkaudella 2023, kun Muikunlahden ja Kettuvuoren välinen uusi linjaus otetaan liikenteelle.

valmistunut tieosuus, liittymä rinnakkaiselta maantieltä valtatielle 4, rakenteilla olevan valtatien linjaus.

Liikenne siirtyy Kettuvuoren ja Luolantien välisellä tieosuudella takaisin parannetulle valtatielle. Rinnakkaistieksi rakennettu kiertotie jää käyttöön, mutta Kettuvuoren ja Ansiontien välinen osuus suljetaan talveksi liikenteeltä.

Lisätiedot:

Juha-Pekka Hämäläinen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3563, [email protected]

Markku Hokkanen, projektipäällikkö, GRK Infra Oy, puh. 050 056 1906, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt-4-hartola-oravakivensalmi  
www.facebook.com/Vt4HartolaOravakivensalmi

 

Vt 4 Hartola–Oravakivensalmi-hankkeen tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä vähentää pohjaveden pilaantumisriskiä ja meluhaittoja. Valtatie 4 on Suomen tärkeimpiä päätieyhteyksiä ja tavaraliikenteen pääväylä etelä-pohjoissuunnassa, joka kuuluu Euroopan unionin määrittelemään TEN-T-ydinverkkoon. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 26 miljoonaa euroa.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta