Hyppää sisältöön

Uusi Hyrynsalmentien alikulkusilta avataan liikenteelle 8.9.2023

Julkaistu 6.9.2023 13.10

 

Hyrynsalmen Vanhatiellä (mt 8890) sijaitseva radan alittava Hyrynsalmentien alikulkusilta avataan liikenteelle syyskuun alussa. Radan länsipuolelle avataan myös uusi yhteys Vanhatieltä puunkuormausalueelle. Uuden alikulkusillan rakentaminen on osa Väyläviraston Kontiomäki–Pesiökylä-radan perusparannushanketta.

Vanhatien (mt 8890) liikenne on ollut kesän ajan siirrettynä kiertoreiteille. Nyt avattava Hyrynsalmentien alikulkusilta on rakennettu vanhan alikulkusillan viereen. Vanhatien linjaus muuttuu noin 50 metriä pohjoisen suuntaan.  Uusi radan alittava alikulkusilta on rakennettu osana Paltamon ja Suomussalmen välistä Kontiomäki–Pesiökylä-radan perusparannushanketta.

”Uusi silta on ollut rataliikenteen käytössä jo useiden kuukausien ajan. Sillan alittavan väylän rakentaminen on nyt valmistumassa ja avaamme sillan myös moottori- ja henkilöliikenteen käyttöön syyskuun alussa. Vanhatieltä avataan myös uusi yhteys puunkuormausalueelle. Uuden sillan alikulkukorkeus on 4,8 metriä, joten rekatkin pääsevät hyödyntämään uutta reittiä. Lisäksi alikulkusillan alta tulee kulkemaan vapaa-ajan liikuntareitti” kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Vesa Pakarinen.
 

Lisätiedot:

Vesa Pakarinen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3149, [email protected]

Lue lisää hankkeesta:

https://vayla.fi/kontiomaki-pesiokyla

Kontiomäki–Pesiökylä-radan perusparannus -hanke sijoittuu Kainuun maakuntaan Paltamon, Ristijärven, Hyrynsalmen ja Suomussalmen kuntien alueelle. Rata palvelee metsäteollisuuden raakapuukuljetuksia Hyrynsalmen, Puolangan, Suomussalmen, Kuusamon ja Taivalkosken alueilta pääasiassa Perämeren rannikon tuotantolaitoksille. Hankkeessa perusparannetaan rataa noin 70 kilometrin osuudelta, rakennetaan uusi raakapuunkuormauspaikka Pesiökylään sekä parannetaan tieyhteyksiä kuormauspaikoille. Hanke valmistuu vuonna 2023.

Liitteet