Hyppää sisältöön

Uuden sukupolven liikkumissovellukset palkittu

Julkaistu 4.12.2014

Avoimen datan innovaatiokilpailussa, Apps4Finlandissa, palkittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa parhaat ihmisten liikkumista helpottavat uudet sovellukset. Apps4Mobility-teemakilpailun mahdollistivat Liikennevirasto, Trafi, HSL sekä Tampereen, Oulun ja Jyväskylän kaupungit.

Kilpailukuulutuksessa haettiin sovelluksia, jotka helpottavat ihmisten, tavaroiden tai palveluiden liikkumista uusilla tavoilla. Sovellukset voivat mahdollistaa eri liikkumismuotojen joustavan yhdistämisen matkaketjussa, tai tarjota muita keinoja tehdä liikkumisesta nykyistä sujuvampaa, turvallisempaa, ympäristöystävällisempää tai jopa hauskempaa. Sovellukset voivat myös auttaa liikkumispalveluiden tarjoajia tuottamaan parempia palveluita.

"Liikennevirasto pyrkii toimimaan aktiivisesti avoimen datan hyödyntäjien keskuudessa ja toivoo, että viraston tuottamaa avointa dataa hyödynnetään mahdollisimman laajasti", kertoo tietopalveluasiantuntija Tomi Lapinlampi Liikennevirastosta. "Apps4Finland-kilpailuun osallistuneet ovat tehneet korvaamattoman arvokasta työtä luodessaan näyteikkunan Liikenneviraston ja koko julkishallinnon avoimelle datalle."

“Saimme kisaan yli 20 liikkumiseen liittyvä sovellusta. Oli hienoa nähdä, kuinka monella tavalla tarjolla olevia datalähteitä voidaan käyttää liikkumisen helpottamiseen” sanoo kisan koordinaattori Joonas Pekkanen.

Apps4Mobility palkitsi kisatöiden joukosta parhaat liikkumista helpottavat mobiili- ja verkkopalvelut. Ensimmäisen sijan vei Sujuvuusnavigaattori, joka kerää tietoa pyöräliikenteen sujuvuudesta ja auttaa löytämään nopeimmat pyöräilyreitit kaupungissa. Toisen palkinnon pokannut Nysse on helppokäyttöinen ja monipuolinen sovellus Tampereen, Helsingin Oulun ja Jyväskylän seudun joukkoliikenteeseen. Nysse oli menestyksekäs myös Apps4Pirkanmaa-paikalliskilpailussa, jossa se tuli sovellussarjan kolmanneksi sekä voitti Regional bus transport fun and easy -haastepalkinnon. Apps4Mobility-kilpailussa kolmannelle sijalle tuli Matka-aika, joka kertoo kartalla, miten koko Suomi on saavutettavissa niin autolla, pyörällä kuin joukkoliikenteelläkin.

 

 


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta