Hyppää sisältöön

Tunnelimuokkaaja-kurssi uusille käyttäjille

Aika: 02.06.2022

Tunnelimuokkaajakurssi uusille käyttäjille

 

Kurssista lyhyesti 

  • Kurssi on suunnattu kaikille tunneleiden rakennetietoja Taitorakennerekisterissä käsitteleville henkilöille, esimerkiksi tunneleiden omistajille, hallinnoijille, rakennuttajille, suunnittelijoille, urakoitsijoille ja kunnossapitäjille.
  • Kurssi sisältää luennot, lopputentin ja harjoitustehtävän. Tentti suoritetaan kurssin jälkeen n. kahden viikon päästä nettitenttinä ja harjoitustyöhön annetaan kurssilla n. kahden viikon palautusaikataulu.

  • Tunnelimuokkaaja-kurssille osallistuminen + tentin hyväksytty suoritus + harjoitustehtävän tekeminen hyväksytysti ovat edellytys Taitorakennerekisterin Tunnelimuokkaaja-rooliin. Tällä roolilla voi muokata tunneleiden perustietoja, rakennekuvauksia, viedä dokumentteja, päivittää ylläpito- tapahtumia jne.

  • Kurssin luentojen aiheina ovat mm. tunnelin perustiedot, geometria, tapahtumat elinkaaren aikana ja rakennetiedot (mm. rakennekuvaus ja tietosisällöt tarkkuuksineen) ja mallirakenteet. Kurssilla käytetään uutta tunnelin standardikuvausta, joka julkaistaan kevään 2022 aikana ennen tunnelimuokkaaja-kurssia.

  • Peruskurssi pitää olla käytynä ennen Tunnelimuokkaaja-kurssille osallistumista. Peruskurssia ei tarvitse käydä uudelleen, jos henkilö on suorittanut peruskurssin syksyllä 2021

  • Tunnelimuokkaaja-rooli on edellytys Väyläviraston taitorakenteiden tarkastaja (tunnelit)-kurssille osallistumista varten 

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä

Lue lisää tapahtumasta 

Lisätietoa Tunnelimuokkaaja-kurssista: [email protected] 

Julkaistu 13.04.2022