Hyppää sisältöön

Tunnelikadun alikulkusillan siltakansi valetaan Karjalantiellä Lappeenrannassa

Julkaistu 14.07.2020

Luumäki-Imatra-ratahankkeeseen kuuluvassa Lauritsalan urakassa Karjalantielle rakennettavan uuden Tunnelikadun alikulkusillan siltakansi valetaan viikolla 29.

Sillan kannen valu ei aiheuta alueelle liikennejärjestelyitä, vaan valu suoritetaan sillan molemmista päistä työmaa-alueen puolelta. Valu alkaa torstaina 16.7. kello 6, ja päättyy saman päivän iltana noin kello 23. Työmaalta muistutetaan, että vaikka työvaihe onkin mielenkiintoinen, ei työmaan läheisyydessä kannata oleskella turhaan.

Työmaan seuraava isompi työvaihe on kannen valusta noin viikon kuluttua alkava sillan telineen purku. Tämä saattaa aiheuttaa liikennejärjestelyitä alueella. Järjestelyistä tiedotetaan erikseen.

Lauritsalan liikennepaikan urakka lyhyesti

Lauritsalan liikennepaikan urakka sisältää, Tunnelikadun uuden alikulkusillan rakentamisen ja vanhan sillan purkamisen lisäksi, muun muassa uuden raiteen rakentamisen Lauritsalan liikennepaikalle sekä turvalaite- ja sähköratatöitä. Nykyisen pääraiteen viereen rakennetaan uusi, 900 metriä pitkä väistöraide ja kolme uutta vaihdetta. Lisäraiteesta johtuen tehdään sähköradan muutostöitä ja turvalaitetöitä. Koko ratapihan matkalle pystytetään melusuoja, joka tulee uuden ja vanhan raiteen väliin.

Urakan työt käynnistyvät maaliskuussa 2020 ja ne jatkuvat syksyyn 2021 saakka. Urakoitsijana toimii Kreate Rata Oy.

 

 

Lisätietoja:

Tommi Rosenvall, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3830

Kimmo Saarela, projektipäällikkö, Welado Oy, puh. 040 712 9434

 

Kaikki Luumäki-Imatra-ratahankkeen ajankohtaiset liikennejärjestelyt: https://vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke/hankkeen-liikennejarjestelyt

 

Hankkeen nettisivut: https://www.vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke

Hanke Facebookissa: https://facebook.com/luumakiimatra

 

Luumäki-Imatra-ratahankkeen tavoitteena on kehittää rataosuuden palvelutasoa parantamalla välityskykyä, toimintavarmuutta ja häiriötilanteiden hallintaa. Se tähtää tavaraliikenteen toimintaedellytysten ja henkilöliikenteen palvelutason parantamiseen. Hankkeen toteuttaminen tukee myös elinkeinoelämän kilpailukyvyn ylläpitoa ja kehittämistä, sekä parantaa alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden viihtyvyyttä vähentämällä liikenteen melua ja päästöjä.

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

 

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.