Hyppää sisältöön

Tervetuloa kuulemaan Jyväskylä-Tampere-rataosuuden suunnittelusta 12.4.

Julkaistu 22.3.2021

Väylävirasto kutsuu kaikki Tampereen ja Jyväskylän välisen rataosuuden suunnittelusta kiinnostuneet virtuaaliseen infotilaisuuteen maanantaina 12. huhtikuuta. Tilaisuudessa hankkeen alkumetreistä kertovat suunnitteluhankkeen projektipäällikkö Väylävirastosta sekä Lahdenperän ja Jämsän välisen rataosuuden suunnittelun vastuuhenkilöt. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kirjallisia kysymyksiä.

Aika: 12.4.2021 kello 18-20, Paikka: Microsoft Teams -livetapahtuma

Tilaisuuteen voi osallistua hankkeen verkkosivulta löytyvän linkin kautta.


Väylävirasto kehittää Tampereen ja Jyväskylän välistä rataosuutta. Työ käynnistyi alkuvuodesta 2021 Lahdenperän ja Jämsän välisen rataosuuden ympäristövaikutusten arvioinnilla ja yleissuunnittelulla. Kaikille avoin infotilaisuus 12. huhtikuuta pureutuu etenkin tämän rataosuuden asioihin. Lisäksi tilaisuudessa kerrotaan liikennepaikkojen kehittämisestä Tampereen ja Jyväskylän välisellä rataosuudella.


Lahdenperän ja Jämsän välinen rataosuus on merkittävä koko rataosuuden suunnitelmien kannalta, sillä osuudelle on suunnitteilla rataoikaisu ja kaksoisraiteen rakentaminen. Rataoikaisu kulkisi pääosin tunnelissa. 


Koko Tampere-Jyväskylä-välisen, ison mittaluokan ratahankkeen tavoitteena on junaliikenteen sujuvuuden ja täsmällisyyden parantaminen. Suunnitelman toteuttamisesta päätetään erikseen vasta myöhemmin. Isossa hankkeessa suunnitteluvaiheen päättymisestä rakentamisen alkuun voi mennä jopa 10 vuotta. 


Lahdenperän ja Jämsän välisen rataosuuden ympäristövaikutusten arviointiohjelmaa käsittelevä yleisötilaisuus järjestetään loppukesästä 2021. 


Lisätiedot: 

Hankkeen verkkosivu: https://vayla.fi/tampere-jyvaskyla
Kysymyksiä tai palautetta hankkeesta voi lähettää etukäteen osoitteeseen: [email protected]
Suunnitteluhankkeen projektipäällikkö Annika Salokangas
Väylävirasto, puh. 029 534 3264, [email protected]