Hyppää sisältöön

Tampere-Seinäjoki-rataosan uusien turvalaitteiden käyttöönotto alkaa

Julkaistu 20.5.2022 12.24

Tampereen ja Seinäjoen välisellä rataosuudella uudistetaan parhaillaan turvalaitteita. Uusien turvalaitteiden käyttöönotto ajoittuu tuleville viikonlopuille touko-kesäkuun vaihteeseen, ja sillä on vaikutusta normaaliin junaliikenteeseen. Työt ovat osa Väyläviraston hanketta, jossa korvataan nykyinen elinkaarensa päähän tullut noin 150 kilometrin mittainen Lielahti-Seinäjoki-rataosuuden turvalaitejärjestelmä kokonaisuudessaan vuosien 2019–2022 aikana. 

Tampere-Seinäjoki rataosan uusien turvalaitteiden käyttöönotoilla on vaikutuksia normaaliin junaliikenteeseen viikoilla 20-24. Ratatyöt alkavat lauantaialkuillasta ja päättyvät sunnuntaiaamupäivään. Töitä tehdään 21.–22.5., 28–29.5., 4.–5.6, 11.–12.6. sekä 18.–19.6. Ratatöitä rajaavat junat kulkevat normaalisti, mutta joitakin yhteyksiä ratatöiden aikana korvataan bussikuljetuksilla. 

Ratatöihin osallistuu arviolta 100 rata-asentajaa ja useita työkoneita, jotka liikkuvat radalla ja huoltoteillä. 

"Ratatöiden ohella rataosalla tehdään myös laajoja radankunnossapitotöitä, sillä tämän kaltaiset työraot halutaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti", projektipäällikkö Miikka Uotila Väylävirastosta kertoo.

Käyttöönoton aikataulutus aloitettiin jo tammikuussa 2020 ja sen jälkeen työrakotarpeita on tarkennettu. Tarkennuksilla on pyritty hallitsemaan ja minimoimaan liikennettä haittaavat vaikutukset. 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Miikka Uotila, Väylävirasto, p. 029 534 3262, [email protected]
  
Seuraa hanketta: https://vayla.fi/tampere-seinajoki-radan-turvalaitteiden-uusiminen