Hyppää sisältöön

Tampere–Pori tasoristeysten poisto ja parantaminen -hanke: Rutunan silta Kokemäellä avattiin liikenteelle

Julkaistu 6.2.2024 11.40

 

Kokemäellä sijaitseva Rutunan silta, joka ylittää Kauvatsanjoen Rutunantiellä, uusittiin vastaamaan kasvavia liikennemääriä. Rutunan siltaurakka lähestyy valmistumistaan, ja silta avattiin liikenteelle perjantaina 2.2.2024.

Sillan uusiminen oli viimeinen vaihe Ahvenuksentien tasoristeyksen korvaavan tieyhteyden parantamisessa. Ahvenuksentien tasoristeyksen poistumisen myötä liikenne Rutunantiellä ja Kauvatsan Asematiellä lisääntyy. Kasvavan liikennemäärän vuoksi vanha ja heikkokuntoinen silta uusittiin.

"Urakassa korvattiin 1960-luvulla rakennettu puinen silta uudella puu- ja teräsrakenteisella sillalla. Rutunan sillan valmistumisen myötä Ahvenuksentien tasoristeys poistuu käytöstä ja alueen turvallisuus parantuu", projektipäällikkö Mikko Heiskanen Väylävirastosta kertoo. 

Rutunan sillan sijainti on Kokemäellä Rutunantiellä lähellä Sahatien liittymää.

Työt jatkuvat vielä keväällä, kun Rutunantien kulutuskerros viimeistellään ja silta asfaltoidaan. Silta suljetaan liikenteeltä päällystämisen ajaksi. Siltatöiden aikana on käytössä opastettu kiertoreitti Kyttäläntieltä (Mt 12933) ja Yttiläntieltä (Mt 2481). 

Kokemäen Rutunan siltaa on uusittu talven aikana.
Kauvatsanjoen ylittävä Rutunan silta Kokemäellä uusittiin osana Tampere-Pori tasoristeysten poisto ja parantaminen -hanketta.

Rutunan siltaurakka on osa Tampere-Pori tasoristeysten poisto ja parantaminen -hanketta, jonka tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta poistamalla mahdollisimman monta rataosuuden tasoristeystä sekä lisätä turvallisuutta kustannustehokkailla keinoilla.

Lisätietoja: 
Projektipäällikkö Mikko Heiskanen, Väylävirasto, 
p. 029 534 3808, [email protected]

Seuraa hanketta: https://vayla.fi/tampere-pori-tasoristeykset

Liitteet