Hyppää sisältöön

Tampere–Pori tasoristeysten poisto ja parantaminen -hanke etenee suunnitellusti

Julkaistu 30.11.2023 8.24

 

Tampere-Pori tasoristeysten poisto ja parantaminen -hanke on edennyt tänä vuonna suunnitellusti. Vuoden aikana on käynnistynyt yhteensä kolme eri urakkaa, joiden myötä suljetaan lopulta yhteensä kuusi tasoristeystä. Tasoristeyksiä poistamalla voidaan parantaa sekä rataverkon että tienkäyttäjien turvallisuutta. 

Kesällä 2023 Kokemäellä ja Harjavallassa käynnistynyt yksityisteiden tasoristeyksiä korvaava tieurakka on valmistumassa. Kokemäen ja Harjavallan rajalla sijaitseva Näyhälän tasoristeys suljettiin 27.11.2023. Harjavallassa sijaitseva Nurmisen tasoristeys suljetaan vuoden lopussa ja Kokemäellä sijaitseva Isotalon tasoristeys suljetaan vuoden 2024 alussa. 

Ennen tasoristeyksien sulkemista päättyville teille asennetaan sulkemisesta kertovat liikennemerkit. Väylävirasto toimittaa tiedot uusista tieyhteyksistä Google Mapsiin ja muihin karttapalveluihin. 

”Ensi vuonna Vinkkilän ylikulkusillan urakka Sastamalassa jatkuu ja uuden tieyhteyden valmistuttua kesällä suljetaan Kaukolantien ja Vinkkiläntien tasoristeykset. Keväällä suljetaan myös Ahvenuksentien tasoristeys Kokemäellä, projektipäällikkö Mikko Heiskanen Väylävirastosta kertoo.

Hankkeen tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta poistamalla mahdollisimman monta rataosuuden tasoristeystä. Rataosuudella on tällä hetkellä yhteensä 43 tasoristeystä ja viisi laituripolkua, joista ilman puomi- tai äänivaroituslaitosta on 24. Nykyiset tasoristeykset korvataan ensisijaisesti tie- tai siltajärjestelyin ja toissijaisesti varustetaan turvalaittein tai parannetaan muilla tavoin turvallisiksi.


Lisätietoja: Projektipäällikkö Mikko Heiskanen, Väylävirasto, p. 029 534 3808 tai [email protected]

Seuraa hanketta: https://vayla.fi/tampere-pori-tasoristeykset