Hyppää sisältöön

Siuntion aseman ratasuunnitelmaa esitellään yleisötilaisuudessa tiistaina 4.6.

Julkaistu 30.5.2024 13.21

 

Siuntion aseman ratasuunnitelman laadinta etenee aikataulun mukaisesti. Suunnitelman päätavoitteena on asema-alueen parantaminen toimivaksi ja turvalliseksi niin, että nykypäivän esteettömyysvaatimukset täyttyvät.  Suunnitelmaa esitellään yleisötilaisuudessa Siuntiossa tiistaina 4.6. klo 17.30.

Syksyllä 2023 käynnistynyt Siuntion aseman ratasuunnitelman laadinta on käynnissä. Asema-alue suunnitellaan nykypäivän esteettömyysvaatimusten mukaisiksi. 

Rantaradalla sijaitseva Siuntion asema palvelee lähijunaliikennettä. Asema ei tällä hetkellä täytä nykypäivän vaatimuksia esimerkiksi esteettömyyden ja turvallisuuden suhteen. Laiturit ovat painuneet monin paikoin pehmeiden pohjaolosuhteiden takia. 

”Laitureiden korkeuden lisäksi myös radan geometria on huonokuntoinen, eivätkä raiteet pysy paikoillaan ilman jatkuvaa kunnossapitoa. Myös asema-alueen esteettömyydessä on puutteita”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Erkki Mäkelä Väylävirastosta.

Nyt käynnissä olevassa ratasuunnittelussa aseman laiturit suunnitellaan vaatimusten mukaisiksi sekä pituuden että korkeuden osalta. Myös kulkuyhteyksiä laitureille parannetaan esteettömyysvaatimusten mukaisiksi ja opastuksessa käytetään kohokuvioita niin, että ne ovat saavutettavia myös näkövammaisille. 

Siuntion asema palvelee monia työmatkalaisia. Liityntäpysäköintialueita suunnitellaan laajennettaviksi ja pysäköintipaikkoja lisätään. Ratasuunnitelmassa tällä hetkellä on suunnitteilla myös uusi sivuraide lähiliikennejunien yöpymistä varten.

Yleisötilaisuudessa voi esittää mielipiteitä suunnitelmaluonnoksiin

Siuntion aseman ratasuunnitelmaa esitellään yleisötilaisuudessa tiistaina 4.6. kello 17.30 alkaen Sivistyskampus Siuntion sydämen auditoriotilassa, osoitteessa Puistopolku 2. Kulku auditorioon tapahtuu kirjaston oven kautta (B-ovi).

Kaikki hankkeesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita yleisötilaisuuteen, jossa osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Tilaisuudessa voi tutustua suunnitelmaluonnoksiin sekä esittää niistä mielipiteensä. Tarkemmat tiedot löydät osoitteesta: https://vayliensuunnittelu.fi/s/ta43/suunnittelu.

Ratasuunnitelman arvioidaan valmistuvan vuoteen 2024 loppuun mennessä

Hanke toteutetaan Väyläviraston ja Siuntion kunnan yhteishankkeena. Ratasuunnitelman arvioidaan valmistuvan vuoteen 2024 loppuun mennessä. Rakentamisesta ei ole vielä tehty päätöstä. 

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa verkkosivuilta osoitteesta: 
https://vayla.fi/siuntion-aseman-parantaminen

Lisätietoja:

Väylävirasto

Projektipäällikkö Erkki Mäkelä
p. 029 534 3822, [email protected]

Siuntion kunta

Tekninen johtaja Kenneth Flythström
p. 044 3861 099, [email protected]