Hyppää sisältöön

Rautatieliikenteen aiheuttamaa tärinää tutkitaan Porin seudulla elokuussa

Julkaistu 11.08.2019

Koeajojen tavoitteena on selvittää, millainen vaikutus vaunun kuormausasteella ja junan nopeudella on rautatieliikenteen aiheuttamaan tärinään. Koeajot suoritetaan kahtena viikonloppuna 17.-18.8.2019 ja 23.-25.8.2019.

Koeajot ovat osa alueen kuntien, rataverkonhaltija Väylän, operaattorina toimivan VR-Transpointin ja rahdinantajan selvitystä tavarajunien aiheuttamasta tärinästä Porin seudulla. Selvityksen tulosten perusteella arvioidaan, millä toimenpiteillä tärinäongelmaa voitaisiin helpottaa.

"Tavoitteena on löytää tasapaino asukkaiden asumisviihtyvyyden turvaamiseksi ja elinkeinoelämän toimintaedellytysten mahdollistamiseksi.", toteaa rautatieliikennejohtaja Markku Nummelin Väylästä.

Koeajot tehdään normaalilla näissä junissa käytettävällä kalustolla ja kuormalla eli käytännössä tyhjänä ja täytenä ajettavilla täyspitkillä tavarajunilla eri nopeuksilla (40 km/h, 50 km/h, 60 km/h, 70 km/h ja 80 km/h). Koejuna ajaa Porin ja Harjavallan väliä.

Koeajoja tehdään muun liikenteen ehdoilla varhaisesta aamusta puoleen yöhön, mikä aiheuttaa tavallista enemmän melua ja tärinää. Koeajot lisäävät myös alueen junaliikennettä. Tästä syystä toivomme erityistä tarkkaavaisuutta alueen tasoristeyksissä. Rautatiealueella liikkuminen on aina ehdottomasti kielletty.

Median edustajat voivat tulla seuraamaan koeajoja lauantaina 17.8.2019 klo 10.30-12.00 osoitteeseen Friitalantie 5, Ulvila. Paikalla on rataverkonhaltijan, operaattorin ja rahdinantajan edustajat vastaamassa mahdollisiin kysymyksiin.

Koeajojen alustavat tulokset käsitellään alueen kuntien, rataverkonhaltijan, operaattorin ja rahdinantajan kesken syksyn 2019 aikana.

Koeajojen taustalla ovat edellisvuodesta alkaen lisääntyneet yhteydenotot radanvarren alueen asukkailta. Yhteydenotot ovat koskeneet lisääntynyttä tärinää.

Lisätietoja:

Mediayhteydenotot:
Rautatieliikennejohtaja Markku Nummelin p. 029 534 3971
Tekniikka ja ympäristö -osaston johtaja Minna Torkkeli p. 029 534 3632

Asiakasyhteydenotot:
Liikenteen asiakaspalvelu 0295 020 600,
https://www.ely-keskus.fi/web/ely/liikenteen-asiakaspalvelu1

Median ilmoittautumiset koeajoja seuraamaan: Yksikönpäällikkö Hanna Ackley, [email protected]

Tietoa verkossa:

Porin alueen tärinäongelmaa selvitetään alan toimijoiden yhteistyönä (Väylän tiedote 15.3.2019)

https://vayla.fi/ymparisto/melu-tarina

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.