Hyppää sisältöön

Puuston poisto käynnistyy Klaukkalan ohikulkutien tielinjauksella

Julkaistu 22.11.2018

Puuston poisto alkaa Klaukkalan ohikulkutien tielinjauksella marraskuun viimeisellä viikolla. Työt alkavat uuden tielinjan itäpäästä ja joulukuun alkupuolella lisäksi länsipäästä. Työt etenevät sitten molemmista päistä kohti toisiaan. Puuston poisto tapahtuu vain haltuunotetulla alueella. Osa maanomistajista on jo aloittanut puunpoiston omatoimisesti. Urakoitsijana Mt 132 Klaukkalan ohikulkutie -hankkeen järjestämässä puuston poistossa toimii L&T Biowatti Oy.

Ennen raivaamisen aloittamista työalueen rajat varmistetaan suunnitelmista ja merkitään maastoon.  Asutuksen läheisyydessä kaatotyöstä tehdään ilmoitus asukkaille sekä kerrotaan tarkemmin korjuutyön aikataulusta. Lisäksi asennetaan asianmukaiset varoitusmerkit ja kyltit. Raivaustyöt aiheuttavat pientä meluhaittaa, puiden varastointia sekä puukuljetuksia alueella.

”Puustoa poistetaan paitsi tien linjauksen tieltä, mutta myös siksi, etteivät ne pääse estämään auringon ja tuulen kuivattavaa vaikutusta. Näin tie kuivuu sateen jäljiltä ja esimerkiksi keväällä lumien sulaessa nopeammin, mikä edesauttaa päällysteen pysymistä paremmassa kunnossa. Myös kaikki lahot, tieliikenteelle mahdollisesti vaaralliset puut poistetaan”, kertoo projektipäällikkö Antti Koski Liikennevirastosta.

Puuston raivaaminen saadaan päätökseen pääosin tammikuussa 2019. Varsinaisten tienrakennustöiden ensimmäiset työvaiheet ja aikataulu tarkentuvat joulukuun 2018 aikana.

Mt 132 Klaukkalan ohikulkutie näkyy kartassa vihreällä.

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Antti Koski, Liikennevirasto, puh. 0295 34 3546, [email protected]
Projekti-insinööri Marja Wuori, Liikennevirasto, puh. 0295 343 834, [email protected]
vs. Tekninen johtaja Juha Oksanen, Nurmijärven kunta, puh. 040 317 4461, [email protected]

Seuraa hanketta:
https://www.liikennevirasto.fi/klaukkalanohikulkutie

 

 

Mt 132 Klaukkalan ohikulkutie on uusi Klaukkalan keskustaajaman kiertävä yhteys, joka parantaa alueen liikenneolosuhteita ja mahdollistaa lähialueiden maankäytön kehittämisen.

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta