Hyppää sisältöön

Oulun Oritkarin kolmioraide: 5 kuvaa ja faktaa Latokartanon siltatyömaasta

Julkaistu 28.10.2022 15.59

Latokartanon uusi silta on nykyistä suurempi ja parempi

Latokartanon uusi betonisilta on 1,5–2 metriä nykyistä korkeampi. Siltaa korotetaan, sillä sen ali kulkeva junaliikenne tarvitsee lisätilaa.

Samalla Limingantietä uudistetaan niin, että Latokartanon uudesta sillasta tulee nelikaistainen. Siihen rakennetaan myös pyöräbaana ja jalkakäytävät. Uutta asfalttiosuutta rakennetaan yhteensä noin 1 600 metriä.

Latokartanon uusi silta rakennetaan nykyisen viereen

Siltaremontti tehdään vaiheittain. Nykyisestä Latokartanon sillasta on purettu puolet pois, ja uutta siltaa rakennetaan parhaillaan sen viereen. Kun uusi silta on valmis ja käytössä, puretaan nykyinen kokonaan pois.

Uuden sillan betonivalut on tarkoitus toteuttaa tämän vuoden puolella. Parhaillaan siltatyömaalla tehdään muun muassa päällysrakenteen muottitöitä. Sillan alusrakenteet ovat jo valmiit.

Latokartanon uusi silta valmistuu kesällä 2023

Latokartanon sillan uudistukset kuuluvat Oulun Oritkarin kolmioraiteen rakentamishankkeeseen, joka valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä. Latokartanon siltatyöt valmistuvat ensi kesänä.

Sillan poikkeusliikennejärjestelyt ovat voimassa uuden sillan valmistumiseen saakka, ja ne on suunniteltu niin, ettei järjestelyjä tarvitse muuttaa töiden edetessä. Ajoneuvoliikenteelle on käytössä yksi ajokaista suuntaansa, ja urakka-alueella nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa. Kävelijät ja pyöräilijät käyttävät sillan itäpuolista pyörätietä.

Latokartanon siltatyömaalla työskentelee kymmeniä työntekijöitä ja yrityksiä

Latokartanon sillan, Limingantien parannusten ja Oritkarin kolmioraiteen rakentamisen pääurakoitsija on Destia Oy.

Latokartanon siltatyömaalla työskentelee yli 20 yritystä. Työmaalle on perehdytetty tähän mennessä lähes 250 työntekijää. Työmaan päivittäinen vahvuus on keskimäärin 30 työntekijää.

Latokartanon sillan liikennemäärien ennakoidaan kasvavan

Latokartanon sillan ja erityisesti Limingantien parannukset liittyvät alueen kasvaviin liikennemääriin. Ratasuunnitelman suunnitelmaselostuksen mukaan liikennemäärät kasvavat tulevaisuudessa.

Seuraa hanketta: https://vayla.fi/oulun-ratapihat/oritkarin-kolmioraide

Lisätiedot
Jouni Vauhkonen, projektipäällikkö 
Väylävirasto 
[email protected] 
puh. 029 534 3268

Liitteet