Hyppää sisältöön

Oriveden rautatieaseman pysäköinnissä ja bussipysäkeissä poikkeusjärjestelyjä 15.8. alkaen

Julkaistu 9.8.2022 11.58

 

Oriveden aseman liityntäpysäköinnin kehittämiseen liittyvä rakentaminen käynnistyy 15.8. maanantaina. Aseman nykyinen parkkipaikka poistetaan käytöstä työn ajaksi, ja tilalle osoitetaan korvaava pysäköinti.

Uusi väliaikainen pysäköintialue ohjataan nykyistä asemaa vastapäätä olevalle alueelle sekä muille osoitetuille alueille Asematien varresta (katso liitteet). Paikalle asetetaan opasteita ohjaamaan autoja oikeaan paikkaan. Pysäköinti ei ole sallittu K-marketin pihaan, sillä se on varattu asiakaspysäköintiin.

Laitureille sekä junaan kulkeminen tapahtuu Asematieltä suoraan laiturille makasiinirakennuksen eteläpuolelta (katso liitteet). Laiturit säilyvät esteettömässä käytössä koko työn ajan. Invataksille sekä invapysäköinnille osoitetaan oma paikka laiturialueen vierestä. Pyöräpysäköinti on järjestetty makasiinirakennuksen eteläpäätyyn.

Liityntäliikenne Nyssykän sekä muiden bussilinjojen pysäkki on väliaikaisesti osoitteessa Asematie 11. Nyssykkä ja aseman linja-autoliikenne toimivat muuten normaalisti koko korjaushankkeen ajan.

Oriveden kaupunki kannustaa junalla kulkijoita saapumaan työmaa-aikana asemalle kävellen, pyörällä tai bussilla.

Pysäköintialueeseen kohdistuvien töiden on tarkoitus valmistua lokakuun lopussa. Mainittujen töiden lisäksi kaupunki toteuttaa asemalla myös joitakin makasiinirakennukseen liittyviä töitä, sekä kivetyksien ja istutuksien uusimista.

Oikaisu: Tiedotteessa luki aikaisemmin virheellisesti, että liityntäliikenne Nyssykkä hakee matkustajat Asematien ja aseman tuloväylän risteyksestä. 

Lisätietoja:

Terhi Haapaniemi
projektipäällikkö, Väylävirasto
029 534 3809
[email protected]

Miska Carlsson
Vs. kunnallistekniikan päällikkö, työmaamestari, Oriveden kaupunki
040 133 9258
[email protected]

Lisää hankkeesta:

Hankkeen nettisivut

Tiedote: Oriveden aseman kehittäminen alkaa  

Tampereen kaupunkiseudun MAL-sopimus

Oriveden aseman kehittämishankkeen tarkoituksena on parantaa yleisesti Oriveden aseman sekä sen liityntäpysäköinnin toimivuutta. Autojen parkkipaikkoja lisätään, ja alueelle varataan myös latauspaikkoja sähköautoille. Myös pyöräpysäköintiä parannetaan, sekä saatto- ja joukkoliikenteelle osoitetaan omat pysähdyspaikat.

Aseman kehittäminen perustuu valtion ja Tampereen kaupunkiseudun väliseen MAL-sopimukseen, jossa on määritetty merkittäviä parannustoimenpiteitä joukkoliikennejärjestelmän kehittämiseen. Hanke toteutetaan Oriveden kaupungin ja Väyläviraston yhteishankkeena.

Liitteet