Hyppää sisältöön

Meluesteiden valmistuminen Keravalla ja Järvenpäässä viivästyy

Julkaistu 25.11.2019

Meluesteitä on rakennettu keväästä lähtien Keravalla ja Järvenpäässä osana Pasila–Riihimäki välityskyvyn nostamisen 1. vaiheen hankkeen töitä. Meluesteiden valmistuminen venyy ensi vuoden puolelle johtuen muun muassa viiveistä materiaalitoimituksissa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan meluesteiden piti viimeistelytöineen valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.  

Keravalle ja Järvenpäähän rakennettavia meluesteitä ei saada valmiiksi tämän vuoden puolella. Viiveet materiaalitoimituksissa ja suunnittelukohteen haastavuus ovat johtaneet valmistumisen pitkittymiseen. Meluesteitä on alusta asti rakennettu junaliikenteen ehdoilla ja rakentamisen yhdistäminen raideliikenteeseen on myös ollut odotettua haastavampaa.  

Tämän hetkisen aikataulun mukaan meluseinät valmistuvat maaliskuuhun 2020 mennessä ja viimeistelytyöt, kuten luiskien nurmetukset ja siistimiset, keväällä. Eniten meluhaittaa aiheuttavat työt saadaan valmiiksi vuoden loppuun mennessä.

Meluesteet sijoittuvat kaupunkialueilla rakennettuun ympäristöön. Keravalla ja Järvenpäässä on asutusta hyvin lähellä junarataa ja valmistuessaan meluesteet tulevat vähentämään tuhansien kokemaa liikennemelua. 

Meluesteurakan viivästymisestä huolimatta Helsinki-Riihimäki-hanke on kokonaisuudessaan edelleen suunnitellussa aikataulussa. Hankkeen tavoitteena on sujuvoittaa pääradan liikennettä ja vähentää Suomen vilkkaimmin liikennöidyn rataosuuden häiriöherkkyyttä. 

Lisätietoja

Riitta Parviainen
Projektipäällikkö
[email protected]
0295 34 3034

Liitteet

Helsinki–Riihimäki-hankkeessa luodaan edellytykset sujuvammalle liikenteelle Suomen vilkkaimmin liikennöidyllä rataosuudella, pääradalla. Hanke toteutetaan kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen on käynnissä vuosina 2016–2020. Lue hankkeesta lisää: https://vayla.fi/helsinki-riihimaki, www.facebook.com/jarvenpaanlisaraide

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.