Hyppää sisältöön

Mäntyluoto-Tahkoluoto-radan sähköistys on loppusuoralla

Julkaistu 15.12.2020 12.16

Väyläviraston ja Porin Satama Oy:n Mäntyluoto–Tahkoluoto-radan sähköistyshanke on loppusuoralla. Sähköistyshanke valmistuu vuoden 2021 alkupuolella.

Mäntyluoto–Tahkoluoto-radan sähköistys on loppusuoralla. Sähköradan jännitteet on nyt kytketty ja sähköistykselle suoritetaan viimeistelytöitä sekä sähköradan käyttöönottoon liittyviä koeajoja joulukuun ja ensi vuoden tammikuun aikana. Testauksien jälkeen rata voidaan antaa sähkövetoisen liikenteen käyttöön helmikuussa 2021.

Sähköistys on toteutettu Väyläviraston ja Porin Satama Oy:n yhteishankkeena. Sähköistys ulottuu Tahkoluodon satamaraiteistolle siten, että koko rataosan junaliikenne on mahdollista jatkossa toteuttaa sähkövetureilla. Sähkövetoisen liikenteen lisääminen parantaa rautatielogistiikan energiatehokkuutta sekä logistiikkaketjun tehokkuutta kokonaisuudessaan, kun kuljetukset voidaan hoitaa perille asti yhdellä ja samalla veturilla. Kokonaan sähköistetty raideyhteys tukee myös Porin Sataman green port -teemaa.

"Johtimien ja niitä kannattavien putkirakenteiden koskettaminen tai lähestyminen jotakin esinettä ojentamalla on ehdottomasti hengenvaarallista. Rautatiealueella liikkuminen, matkustajalaitureita ja muita luvallisia kulkuteitä lukuun ottamatta, on vaarallista ja sakon uhalla kielletty. Pylväisiin kiipeäminen tai vapojen, keppien, rautalankojen tai narujen heittäminen tai ojentaminen johtimia tai niitä kannattavia rakenteita kohti maasta tai radan silloilta on hengenvaarallista" hankkeen projektipäällikkö Pekka Rautoja Väylävirastosta muistuttaa.

Autoilijoita ja tiellä liikkuvia nosturien kuljettajia pyydetään huomioimaan, että kuorma tai nosturin puomi ei sähköradan tasoristeyksessä ylitä tieliikenneasetuksen sallimaa korkeutta.

Lisätietoja:

Väylävirasto, projektipäällikkö Pekka Rautoja, p. 029 534 3829, [email protected]
Porin Satama Oy, kehityspäällikkö Kai Heinonen, p. 044 701 2616, [email protected]
Hankkeen verkkosivut: https://vayla.fi/pori-mantyluoto