Hyppää sisältöön

Luumäki–Imatra-ratahanke: syksyn pitkissä liikennekatkoissa tehtävät työt

Julkaistu 24.8.2021 11.21

 

Luumäki–Imatra-ratahankkeen alkusyksyn ensimmäinen pitkä liikennekatko toteutetaan 28.8.–29.8.

24 tuntia kestävän liikennekatkon aikana edistetään useita ratahankkeen työmailla käynnissä olevia töitä. 

"Törölän, Tapavainolan ja Rasinsuon liikennepaikkojen sähkörata- ja päällysrakennetyöurakkaan kuuluvalla Rasinsuon liikennepaikalla tehdään sähköratatöitä. Törölässä puolestaan vaihdetaan raiteen päällysrakennetta. ”Roope”-kiskonkäsittelylaitteistolla kerätään vanhoja kiskoja pois tulevan kaksoisraiteen alueelta", kertoo Luumäki–Imatra-ratahankkeesta vastaava projektipäällikkö Joonas Hämäläinen Väylävirastosta.

Syksyn pitkät katkot

Syksyn aikana pidetään pidemmät, yli 20 tunnin liikennekatkot viikoilla 36, 37, 38, 39 ja 43. Viikon 39 eli 2.10.–3.10. katkossa aloitetaan Joutsenossa matkustajalaiturin eteläpuolen korjaustyöt. Tällöin junaliikenne siirtyy Joutseno–Rauha-välillä kokonaan pohjoiselle raiteelle.

"Pohjoisen raiteen käyttöönotto ei aiheuta suurempia muutoksia laiturille pääsemiseen, vaan kulku laiturille kulkee alikulun kautta normaalisti. Työskentelyalue on rajattu selvästi työmaaksi", Hämäläinen sanoo.

Samassa katkossa siirretään Hakalin uusi alikulkusilta paikoilleen. Muukon uusi alikulkusilta puolestaan tunkataan paikoilleen lokakuun lopun viikonloppukatkossa 29.10.–31.10.

Luumäki-Imatra-ratahankkeen ajankohtaiset liikennejärjestelyt ja liikenteen kiertoreittejä esittelevät kartat löytyvät hankkeen nettisivuilta: https://vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke/hankkeen-liikennejarjestelyt

Lisätietoja:

Joonas Hämäläinen, hankkeesta vastaava projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3536, [email protected]

Aki Hämäläinen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3150, [email protected]

Jussi Palo, projektipäällikkö, Welado Oy, puh. 045 110 3720, [email protected]

Hankkeen nettisivut: https://www.vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke

VR:n matkustajaliikenteen ajankohtaiset tiedotteet: https://www.vr.fi/junaliikenne-nyt

Hanke Facebookissa: https://facebook.com/luumakiimatra

Luumäki-Imatra-ratahankkeen tavoitteena on kehittää rataosuuden palvelutasoa parantamalla välityskykyä, toimintavarmuutta ja häiriötilanteiden hallintaa. Se tähtää tavaraliikenteen toimintaedellytysten ja henkilöliikenteen palvelutason parantamiseen. Hankkeen toteuttaminen tukee myös elinkeinoelämän kilpailukyvyn ylläpitoa ja kehittämistä, sekä parantaa alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden viihtyvyyttä vähentämällä liikenteen melua ja päästöjä.