Hyppää sisältöön

Luumäki-Imatra-ratahanke: Saimaan kanavan vanhan ratasillan ja Pontuksen vanhan alikulkusillan purkutöiden liikennevaikutukset Lappeenrannassa

Julkaistu 22.07.2020

Uusien siltojen valmistuttua ja avauduttua liikenteen käyttöön, puretaan Saimaan kanavan vanha ratasilta ja Pontuksen vanha alikulkusilta. Purkutyöt vaikuttavat alueen liikenteeseen, mukaan lukien vesiliikenteeseen.

Pontuksen vanhan alikulkusillan purkutyöt tehdään 24.–26.7. Työt alkavat kannen purkamisella. Muukontien liikenne on kokonaan poikki yhtenä yönä 24.–25.7. klo 21:30 – 07:00. Kiertoreitti on esitetty kartassa. Kannen purun jälkeen suoritetaan maatukien ja pilareiden purku. Tämä työvaihe tehdään tarvittaessa liikenteenohjaajien avustamina.

Työmaa-alue rajataan purkutöiden ajaksi.

Purkutyöt Saimaan kanavalla Lauritsalassa

Saimaan kanavan vanhan ratasillan purkaminen toteutetaan viikoilla 31–38.

”Purkutyöt aloitetaan sillan kannen Lappeenrannan puoleisen pään rullalaakerin poistamisella ja sillan kannen molempien päiden lukitsemisella. Silta katkaistaan keskeltä polttoleikkaamalla ja molemmat puoliskot vedetään vaiheittain omiin päihin. Vedenalaiset perustukset räjäytetään,” hankkeen projektipäällikkö Tommi Rosenvall kertoo purkutöiden käytännön toteutuksesta.

Purkutyöt suoritetaan laivaliikenteen ehdoilla. Kanavalla on turvavene huviveneiden pysäyttämiseksi. Vesiliikenne katkaistaan aina, kun teräsrakenteita siirrellään.

Työmaalta muistutetaan, että vaikka työvaihe onkin mielenkiintoinen, ei työmaan läheisyydessä yleisöä sallita purkutyön aikana turvallisuussyistä.

 

Lisätietoja:

Tommi Rosenvall, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3830

Kimmo Saarela, projektipäällikkö, Welado Oy, puh. 040 712 9434

Antti Rämä, työpäällikkö, GRK Infra Oy, puh. 0400 503 286

Harri Ala-Jääski, purkutöiden johtaja, GRK Infra Oy, puh. 044 972 0669

 

Liite: Liikenteen kiertoreitti kartalla Muukontien sulkemisen aikana 24.–25.7.

 

Kaikki Luumäki-Imatra-ratahankkeen ajankohtaiset liikennejärjestelyt: https://vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke/hankkeen-liikennejarjestelyt

 

Hankkeen nettisivut: https://www.vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke

Hanke Facebookissa: https://facebook.com/luumakiimatra

Liitteet

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.