Hyppää sisältöön

Luumäki-Imatra-ratahanke: rakentamisen aiheuttamat liikennekatkot rataliikenteeseen huhti-toukokuussa

Julkaistu 07.04.2020

Katkoissa tehdään muun muassa massanvaihtoja ja sähköratatöitä. Luumäki-Imatra-ratahankkeesta vastaa Väylä.

Liikennekatkoja vaativat työt jatkuvat huhtikuussa viikolla 17 lyhyemmillä neljän tunnin katkoilla. Katkot sijoittuvat arkipäiviin. Katkoissa edistetään Väylän Luumäki-Imatra-ratahankkeen Saimaan kanavan ratasillan, Lauritsalan urakan ja tulevan Joutseno-Imatra-kaksoisraideosuuden molempien alueurakoiden töitä.

Kaksi pidempää 20 tunnin katkoa on aikataulutettu viikoille 21 ja 22. Katkot sijoittuvat viikonlopuille alkaen lauantai-iltapäivästä kestäen sunnuntai-iltapäivään. Viikoilla 23 ja 24 on puolestaan kahdeksan tunnin katkot, jotka sijoittuvat viikonlopulle lauantai-sunnuntaiyöhön.

Juhannuksena on pitkä, 40 tunnin liikennekatko Joutsenon ja Imatran välisellä rataosuudella. Katko alkaa perjantai-iltana ja päättyy sunnuntaiaamuna. Joutsenon ja Lappeenrannan välisellä osuudella juhannuksen katko kestää vain 24 tuntia, jotta alueen tehtaiden tavarakuljetukset turvataan. Tämä katko aloitetaan perjantai-iltana ja se kestää juhannuspäivän iltaan.

- Lyhyemmissä katkoissa valmistellaan pidempiä katkoja vaativia töitä. Juhannuksen katkossa tehdään muun muassa raidegeometriamuutoksia tulevalla Joutseno-Imatra-kaksoisraideosuudella. Tämä on työvaiheena haastava ja edellyttää nykyisen radan purkamista pitkältä osuudelta. Olemme huomioineet paikallisen teollisuuden kuljetustarpeet, ja pyrimme sovittamaan rakentamisen mahdollisimman soljuvasti rataliikenteen lomaan, sanoo Luumäki-Imatra-ratahankkeen projektipäällikkö Tommi Rosenvall Väylästä.

Liikennekatkoja on aikataulutettu ratahankkeen töitä varten läpi vuoden. Tulevan kesän ja alkusyksyn liikennekatkoista tiedotetaan erikseen. Liikennekatkojen aikana matkustajajunia korvataan bussikuljetuksilla. Kuljetuksista löytyy lisätietoja VR:n sivuilta https://vr.fi.

 

 

Lisätietoja:

Tommi Rosenvall, projektipäällikkö, Väylä, puh. 029 534 3830

Joonas Hämäläinen, projektipäällikkö, Väylä, puh. 029 534 3536

Kimmo Saarela, projektipäällikkö, Welado Oy, puh. 040 712 9434

 

Kaikki Luumäki-Imatra-ratahankkeen ajankohtaiset liikennejärjestelyt: https://vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke/hankkeen-liikennejarjestelyt

 

Hankkeen nettisivut: https://www.vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke

Hanke Facebookissa: https://facebook.com/luumakiimatra

 

Luumäki-Imatra-ratahankkeen tavoitteena on kehittää rataosuuden palvelutasoa parantamalla välityskykyä, toimintavarmuutta ja häiriötilanteiden hallintaa. Se tähtää tavaraliikenteen toimintaedellytysten ja henkilöliikenteen palvelutason parantamiseen. Hankkeen toteuttaminen tukee myös elinkeinoelämän kilpailukyvyn ylläpitoa ja kehittämistä, sekä parantaa alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden viihtyvyyttä vähentämällä liikenteen melua ja päästöjä.

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.