Hyppää sisältöön

Luumäki-Imatra-ratahanke: liikennemuutoksia Lauritsalassa Karjalantiellä

Julkaistu 07.04.2020

Tunnelikadun alikulkusillan työt muuttavat jalankulun ja pyöräilyn väyliä. Alikulkusillan työt liittyvät Väylän Luumäki-Imatra-ratahankkeessa tehtävään Lauritsalan liikennepaikan urakkaan, jossa urakoitsijana toimii Kreate Oy.

Liikennejärjestelyt jalankulun ja pyöräilyn väylien osalta tulevat voimaan viikolla 16, jolloin tulevan uuden alikulkusillan rakentaminen alkaa.

- Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden reittejä siirretään kesäkuuhun asti puolelta toiselle rakentamisen eri vaiheissa. Työmaan lähiympäristöön asetetaan korvaavista reiteistä kertovia opasteita ja karttoja, joista kulkureitit kannattaa varmistaa etukäteen. Pyydämme kaikkia työmaa-alueen läheisyydessä kulkevia olemaan erityisen tarkkaavaisena työmaaliikenteen ja rakennustöiden vuoksi, sanoo projektipäällikkö Joonas Hämäläinen Väylästä.

Lauritsalan urakka sisältää Tunnelikadun uuden alikulkusillan lisäksi muun muassa uuden raiteen rakentamisen Lauritsalan liikennepaikalle sekä turvalaite- ja sähköratatöitä. Urakan työt käynnistyvät maaliskuussa 2020 ja ne jatkuvat syksyyn 2021 saakka. Tunnelikatuun kohdistuvat liikennejärjestelyt vaikuttavat katuliikenteeseen urakan valmistumiseen asti.

 

 

Lisätietoja:

Joonas Hämäläinen, projektipäällikkö, Väylä, puh. 029 534 3536

Kimmo Saarela, projektipäällikkö, Welado Oy, puh. 040 712 9434

Pasi Toropainen, työmaapäällikkö, Kreate Oy, puh. 040 842 1234

 

Liite:

Tunnelikadun liikennejärjestelyt karttakuvana

 

Kaikki Luumäki-Imatra-ratahankkeen ajankohtaiset liikennejärjestelyt: https://vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke/hankkeen-liikennejarjestelyt

 

Hankkeen nettisivut: https://www.vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke

Hanke Facebookissa: https://facebook.com/luumakiimatra

 

Luumäki-Imatra-ratahankkeen tavoitteena on kehittää rataosuuden palvelutasoa parantamalla välityskykyä, toimintavarmuutta ja häiriötilanteiden hallintaa. Se tähtää tavaraliikenteen toimintaedellytysten ja henkilöliikenteen palvelutason parantamiseen. Hankkeen toteuttaminen tukee myös elinkeinoelämän kilpailukyvyn ylläpitoa ja kehittämistä, sekä parantaa alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden viihtyvyyttä vähentämällä liikenteen melua ja päästöjä.

Liitteet

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.