Hyppää sisältöön

Luumäki–Imatra-ratahanke: Hietalankadun uusi alikulkusilta otetaan raideliikenteen käyttöön

Julkaistu 5.7.2022 10.59

 

Raideliikenne siirretään väistöraiteelta heinäkuussa Hietalankadun uudelle alikulkusillalle. Väistöraiteen purkaminen vaikuttaa jalankulun ja pyöräilyn kulkuun alikulkusillan kohdalla.

Raideliikenne siirretään uudelle sillalle raideliikennekatkossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 9.–10.7. Kun silta on liikenteen käytössä, aloitetaan työmaalla viikolla 28 väistöraiteen purkaminen. Apusiltojen nostotöiden aikana jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kulku joudutaan hetkittäin pysäyttämään. Purkutöiden etenemisen mukaan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden yhteyttä siirretään Hietalankadun vasemmalle puolelle. Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa viikolta 27 viikolle 29.

 

Lisätietoja:

Aki Hämäläinen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3150, [email protected]

Kimmo Saarela, projektipäällikkö, Welado Oy, puh. 040 712 9434,  [email protected]

Ville Lonka, työmaapäällikkö, GRK, puh. 040 829 0089,  [email protected]

 

Liite: jalankulun ja pyöräilyn poikkeusjärjestelyt kartalla

 

Hankkeen nettisivut: https://www.vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke

Luumäki-Imatra-ratahankkeen ajankohtaiset liikennejärjestelyt ja liikenteen kiertoreittejä esittelevät kartat löytyvät hankkeen nettisivuilta: https://vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke/hankkeen-liikennejarjestelyt

Hanke Facebookissa: https://facebook.com/luumakiimatra

 

Luumäki-Imatra-ratahankkeen tavoitteena on kehittää rataosuuden palvelutasoa parantamalla välityskykyä, toimintavarmuutta ja häiriötilanteiden hallintaa. Se tähtää tavaraliikenteen toimintaedellytysten ja henkilöliikenteen palvelutason parantamiseen. Hankkeen toteuttaminen tukee myös elinkeinoelämän kilpailukyvyn ylläpitoa ja kehittämistä, sekä parantaa alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden viihtyvyyttä vähentämällä liikenteen melua ja päästöjä.

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta