Hyppää sisältöön

Luumäki–Imatra-ratahanke: heinäkuun pitkissä liikennekatkoissa tehtävät työt

Julkaistu 20.7.2021 8.54

 

Heinäkuun pitkät liikennekatkot käytetään useammalla hankkeen rakennusurakalla hyväksi. Joistakin työvaiheista aiheutuu melua lähiympäristöön. Katkot saattavat lisäksi siirtää matkustajaliikennettä junista bussikuljetuksiin.

Yli 10 tunnin rataliikennekatkoja on heinäkuussa viikoilla 29 ja 30. Loppuvuonna pitkiä katkoja on syyskuussa viikoilla 36 ja 39. Lisäksi Luumäki–Imatra-välillä on 24 tunnin kestävät liikennekatkot elokuussa viikolla 34 sekä syyskuussa viikoilla 37 ja 38.

- Hyödynnämme heinäkuiset rataliikennekatkot tehokkaasti isoihin toimenpiteisiin, kuten siltojen tunkkauksiin, päällysrakennetöihin ja vaihteiden vaihtoihin, kertoo projektipäällikkö Aki Hämäläinen Väylävirastosta.

Viikon 29 viikonloppukatkossa tehtävät työt

Heinäkuun ensimmäisessä pitkässä rataliikennekatkossa Lauritsalan liikennepaikan urakassa Lappeenrannan Karjalantiellä sijaitseva Tunnelikadun uusi alikulkusilta siirretään paikalleen. Siirtotyön vuoksi Karjalantie suljetaan ajoneuvoliikenteeltä 23.–25.7. väliseksi ajaksi.

Rataliikennekatkossa työskennellään myös Lappeenrannan Tapavainolan ja Luumäen Rasinsuon liikennepaikoilla. Tapavainolassa uusitaan radan päällysrakennetta. Rasinsuolla tehdään massanvaihtotöitä sekä asennetaan uusi vaihde. Lisäksi tehdään turvalaite- ja sähköratatöitä. Työaika on lauantaista 24.7. klo 16 sunnuntaihin 25.7. klo 12.

Sienimäen kohdalla tehdään liikennöidyn raiteen vieressä louhinta- ja maanrakennustöitä liikennekatkossa, mutta myös sen ulkopuolella. Vuoksenniskantien alikulkusillan tukiseinän rakennustyöt tehdään katkon aikana. Työaika katkon aikana on lauantaista 24.7. klo 8 sunnuntaihin 25.7. klo 16.

Viikon 30 viikonloppukatkossa tehtävät työt

Heinäkuun toisessa pitkässä liikennekatkossa Rasinsuon liikennepaikalla poistetaan vanha vaihde ja tehdään routaeristystöitä. Työaika on lauantaista 31.7. klo 16 sunnuntaihin 1.8.

Lisäksi Luumäki–Imatra-ratahankkeella on jo käynnissä Tainionkoskentien vanhan alikulkusillan purkutyöt. Ne jatkuvat aina viikolle 31 asti. Purkutöistä voi aiheutua meteliä lähiympäristöön.

Lisätietoja:

Aki Hämäläinen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3150, [email protected]

Kimmo Saarela, rakennuttajakonsultti, Welado Oy, puh. 040 712 9434, [email protected]

Karttaliitteet:

Karjalantien sulkeminen siltatöiden vuoksi

Melua ja tärinää aiheuttavat työt viikon 29 liikennekatkon aikana

Tainionkoskentien alikulkusillan purkutyöt viikoilla 28–31

Hankkeen nettisivut: https://www.vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke

Hankealueen liikennejärjestelyt: https://vayla.fi/luumaki-imatra-ratahanke/hankkeen-liikennejarjestelyt

VR:n matkustajaliikenteen ajankohtaiset tiedotteet: https://www.vr.fi/junaliikenne-nyt

Hanke Facebookissa: https://facebook.com/luumakiimatra

Luumäki-Imatra-ratahankkeen tavoitteena on kehittää rataosuuden palvelutasoa parantamalla välityskykyä, toimintavarmuutta ja häiriötilanteiden hallintaa. Se tähtää tavaraliikenteen toimintaedellytysten ja henkilöliikenteen palvelutason parantamiseen. Hankkeen toteuttaminen tukee myös elinkeinoelämän kilpailukyvyn ylläpitoa ja kehittämistä, sekä parantaa alueen asukkaiden ja muiden toimijoiden viihtyvyyttä vähentämällä liikenteen melua ja päästöjä.

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.