Hyppää sisältöön

Liikennevirasto tukee yhteiskuntataiteilijahanketta

Julkaistu 24.7.2017

Liikennevirasto selvittää minkälaista taidetta Tampere-Helsinki-rataosan asemilla jo on ja minkälaista taidetta niille voisi tuoda. Selvitys on osa Riihimäen kaupungin isännöimää yhteiskuntataiteilijahanketta.

Yhteiskuntataiteilijahanke on opetus-ja kulttuuriministeriön ja osallistuvien kuntien rahoittama kolmivuotinen pilottihanke, joka käynnistyi syksyllä 2015. Sen päämääränä on luoda kuntiin rakenteita ja pysyviä toimintoja, joiden avulla taideteoksia voidaan tuottaa kaikille avoimiin julkisiin tiloihin, kuten aukioille, puistoihin ja asemanseuduille. Taide lisää julkisen tilan arvostusta ja viihtyisyyttä.

Liikennevirasto osallistuu hankkeeseen kartoittamalla Tampere-Helsinki-rataosan asemien nykyiset taideteokset ja tältä pohjalta erilaiset mahdollisuudet toteuttaa ja sijoittaa taidetta asemille elävöittämään ja luomaan viihtyisyyttä. Työ tehdään yhteistyössä yhteiskuntataiteilijan Marjukka Korhosen kanssa ja se valmistuu keväällä 2018.

”Kuten kaikessa muussakin asema-alueiden kehittämistoiminnassa, esteettömyys- ja turvallisuusnäkökulmat otetaan selvityksessä huomioon. Asemille ei tulla lisäämään sellaisia taideteoksia, jotka haittaavat matkustajien esteetöntä liikkumista laitureilla ja aseman ympäristössä”, kertoo henkilöliikenneasiantuntija Arja Aalto Liikennevirastosta ja jatkaa:

”Luontevia paikkoja taiteelle ovat muun muassa alikulut, asema-aukiot sekä odotuksetkatokset ja penkit”.

Iittalan asemanseudun elävöittäminen on yksi osa tätä hanketta. Lue lisää.

Yhteiskuntataiteilijahanke toimii yhteistyössä̈ Suomen Kasvukäytävän kanssa. Hankkeessa ovat mukana seuraavat kunnat ja organisaatiot: Akaan kaupunki, Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinnan Eteläranta Oy, Kangasalan kunta, Pälkäneen kunta, Riihimäen kaupunki ja seutukunta, Sipoon kunta, Vesilahden kunta sekä Liikennevirasto.

Lisätietoja:
henkilöliikenneasiantuntija Arja Aalto, p. 029 534 3960, [email protected]

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta