Hyppää sisältöön

Liikennevirasto mukana Slushin ohjelmointitapahtumassa marraskuussa

Julkaistu 30.10.2015

Kansainvälinen teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slush järjestetään tänä vuonna 11.- 12. marraskuuta. Osana tapahtumaa järjestetään ohjelmointitapahtuma Ultrahack 2015, jossa myös Liikennevirasto on mukana. Mistä oikein on kyse, liikkumisen palvelut ja älyliikenne -yksikön päällikkö Juuso Kummala?

- Ultrahack 2015 on ohjelmointitapahtuma, jossa iso joukko ohjelmoijia kehittää ratkaisuja yritysten ja julkisyhteisöjen esittämiin haasteisiin ja kilpailee pääsystä esittelemään kilpailutöitään kansainvälisille rahoittajille Slush –yritystapahtumaan. Ultrahack 2015 järjestetään 6.–8. marraskuuta eli muutama päivä ennen varsinaista Slush-tapahtumaa ja sen tukijoina on laaja joukko suuryrityksiä ja muita toimijoita elinkeinoelämän järjestöistä hyväntekeväisyysorganisaatioihin ja julkisiin tahoihin.

Tapahtuman keskeisenä tavoitteena on luoda uutta liiketoimintaa ja tuoda näkyvyyttä suomalaiselle ohjelmointiosaamiselle. Tapahtumaan osallistuu niin opiskelijoita kuin yritystiimejä omissa sarjoissaan.

- Kilpailussa ratkaistavien haasteiden teemat liittyvät muun muassa uuden lastensairaalaan toimintoihin, älykkäisiin kaupunkiympäristöihin, liikenteen palvelullistamiseen, esineiden internetiin, seuraavan sukupolven verkkokauppaan ja hyväntekeväisyyteen, kertoo Kummala.

Liikennevirasto, Trafi ja LVM ovat tarjonneet kehittäjille liikenteen tietovarantoihin perustuvan MaaS -haasteen. Haasteen tavoitteena on kehittää uudenlaisia palveluja tai palveluelementtejä MaaS -kokonaisuutta tukemaan. Rajauksia ei haluta esittää, enemmän mahdollisuuksia kuin raja-aitoja. Liikenneviraston edustaja on mukana Hackathon-tapahtumassa sparraamassa kehittäjiä ja kertomassa lisää Liikenneviraston tavoitteista sekä tarvittaessa tukemassa ohjelmoijia käytännön ideoinnissa. Osallistuminen tapahtumaan auttaa testaamaan Liikenneviraston tietoaineistoja ja niiden hyödynnettävyyttä.

- Haluamme näin löytää uudenlaisia palveluita ja palvelukonsepteja sekä toteutustapoja innovaatiotoiminnan edistämiseksi. Samassa yhteydessä saamme helposti käytännössä koestettua muun muassa tietoaineistojemme hyödynnettävyyttä, mahdollista puutteellisuutta ja laatua. Toisaalta kehittäjiltä voi tulla hyviä uudenlaisia tietotarpeita, joita emme itse ole tulleet aiemmin miettineeksi. Kehittäjät ovat kuitenkin alansa kansainvälistä huippua, toteaa Kummala.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Lue myös LVM:n tiedote asiasta


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta