Hyppää sisältöön

Kutsu medialle: Tervetuloa Kupittaa–Turku-ratahankkeen mediatilaisuuteen 19.9.2023

Julkaistu 13.9.2023 10.05

Väylävirastolla on ilo kutsua median edustajat Kupittaa–Turku-ratahankkeen mediatilaisuuteen tiistaina 19.9.2023 klo 15–17 Logomoon (Logi-sali), Junakatu 9. 

Kupittaa–Turku-ratahankkeessa on kesän ja syksyn aikana käynnistynyt useita urakoita, muun muassa henkilöratapihan parantaminen ja useita siltatyökohteita. Kerromme tilaisuudessa  syksyn ja talven rakennustöistä ja niiden vaikutuksista ympäristöön. Lisäksi käymme tutustumassa Turun henkilöratapihan työmaahan Logomonsillalta.  

Ohjelma:
 • klo 15.00–16.30:
  • Hankkeen esittely Väyläviraston näkökulmasta, osastonjohtaja Jussi Lindberg, Väylävirasto
  • Ratahanke osana kaupunkikehitystä, projektijohtaja Antero Mäkilä, Turun kaupunki & hankepäällikkö Mika Rajala, Turun kaupunki
  • Kupittaa-Turku –ratahankkeen työkohteet ja tulevien kuukausien työt, projektipäällikkö Erkki Mäkelä, Väylävirasto
  • Ympäristönäkökulmat hankkeella, ympäristökoordinaattori Anna-Maria Teuho, Rejlers Finland 
  • Tutustuminen henkilöratapihan työmaahan

Lämpimästi tervetuloa!

Erkki Mäkelä, projektipäällikkö, Väylävirasto

Ilmoittautumiset, haastattelu- ja kuvapyynnöt pe 15.9. mennessä hankkeen viestinnän projektipäällikölle Heidi Kauppiselle, [email protected], puh. 040 574 3170

Seuraa hanketta: 
vayla.fi/kupittaa-turku-ratahanke
facebook.com/KupittaaTurkuratahanke

Kupittaa–Turku-ratahankkeen tavoitteena on parantaa ja sujuvoittaa raideliikennettä koko Varsinais-Suomessa ja Rantaradalla. Lisäksi hanke mahdollistaa osaltaan Helsinki–Turku nopean junayhteyden toteuttamisen. Ratapihoilla tehtävien muutostöiden ansiosta Turun asemanseudulla vapautuu maata alueen kehittämiseen ja rautatieaseman henkilölaiturialueen turvallisuus ja esteettömyys paranevat. Hankkeen rakennustyöt sijoittuvat vuosille 2022–2026.  Hanke on saanut tukea Euroopan Unionilta sekä suunnitteluun että rakentamiseen. 

cef-logo