Hyppää sisältöön

Kupittaa–Turku-ratahanke: Tulossa oleva Koulukadun alikulkusillan purkaminen aiheuttaa liikennejärjestelyjä ja melua

Julkaistu 21.6.2023 16.40

 

Koulukadun nykyinen alikulkusilta on elinkaarensa päässä ja uusitaan vuosina 2023–2025. Vanhan sillan purku ja rakentaminen tehdään vaiheittain. Sillan purkutöistä koituu liikennejärjestelyjä ajoneuvoliikenteelle, jalankulkijoille ja pyöräilijöille sekä melua ympäristöön vuoteen 2025 asti. Siltatyöt kuuluvat isoon kokonaisuuteen, jossa parannetaan Turun ratapihaa ja Iso-Heikkilän tavararatapihaa. Työnaikaisten häiriöiden kestäminen palkitsee, sillä lopputuloksena on Turun keskustan alueen parempi maankäyttö, ratapihan turvallisuuden ja esteettömyyden parantuminen ja junaliikenteen paremmat edellytykset. 

Rakentamistöiden aikana tehdään liikennejärjestelyjä, jolloin osa Koulukadun ajokaistoista sekä nykyiset jalankulku- ja pyöräilyväylät ovat ajoittain pois käytöstä vuosien 2023–2025 aikana. Liikennejärjestelyistä tiedotetaan erikseen riippuen työmaa-aikatauluista.

Ruuhkien välttämiseksi autoilijoita suositellaan käyttämään vaihtoehtoisia reittejä Koulukadun sijaan rakentamistöiden aikana. Kerromme vaihtoehtoisista reiteistä hankesivuillamme vayla.fi/kupittaa-turku-ratahanke.

Sillan rakentamis- ja purkutyöt tulevat aiheuttamaan myös ajoittaista melua ympäristöön. Osa töistä tehdään mahdollisesti yöaikaan, jolloin liikenne on vähäistä. Meluavan työn tekemistä yöaikaan pyritään välttämään. 

Lisätiedot:
Väylävirasto, projektipäällikkö Erkki Mäkelä, p. 029 534 3822, [email protected]
Turun kaupunki, projektijohtaja Antero Mäkilä, p. 040 8280284, [email protected]
Rejlers Finland Oy, rakennuttajakonsultti Olli Rantanen, p. 040 766 6088, [email protected]

Seuraa hanketta: 
vayla.fi/kupittaa-turku-ratahanke
facebook.com/KupittaaTurkuratahanke 

Kupittaa–Turku-ratahankeen tavoitteena on parantaa ja sujuvoittaa raideliikennettä koko Varsinais-Suomessa ja Rantaradalla. Lisäksi hanke mahdollistaa osaltaan Helsinki–Turku nopean junayhteyden toteuttamisen. Ratapihoilla tehtävien muutostöiden ansiosta Turun asemanseudulla vapautuu maata alueen kehittämiseen ja rautatieaseman henkilölaiturialueen turvallisuus ja esteettömyys paranevat. Hankkeen työt ajoittuvat vuosille 2021–2026. Hanke on saanut tukea Euroopan unionilta sekä suunnitteluun että rakentamiseen. 

CEF-logo

Julkaisun sisällöstä vastaa yksin Väylävirasto, eikä se välttämättä vastaa Euroopan Unionin mielipidettä.