Hyppää sisältöön

Kupittaa–Turku-ratahanke: Ratapihankadulla kaistoja pois käytöstä 27.11.2023 alkaen

Julkaistu 24.11.2023 15.25

 

Ratapihankadun liikennejärjestelyt muuttuvat Humalistonkadun ja Ajurinkadun välisellä katuosuudella maanantaista 27.11.2023 alkaen. Osa autokaistoista poistetaan tilapäisesti käytöstä. Pyöräilyn ja jalankulun reitteihin ei tule muutoksia.

Syynä muutoksiin on huleveden purkuputken rakentaminen Ratapihankadulle. Töitä tehdään yötöinä.

Työt alkavat maanantain ja tiistain välisenä yönä 27.–28.11.2023 ja kestävät noin viikon ajan. Ensimmäisessä vaiheessa maanantain ja tiistain sekä tiistain ja keskiviikon välisinä öinä liikenne ohjataan ulommaisille kaistoille. Toisessa vaiheessa keskiviikon ja torstain sekä torstain ja perjantain välisinä öinä satamaan päin menevä liikenne ohjataan työalueen ulkopuolelle sisemmille kaistoille. Viikolla 49 katuosuus asfaltoidaan uudelleen. Liikennejärjestelyt ovat voimassa ympäri vuorokauden, vaikka töitä tehdään vain öisin.

Ratapihankadun ja Ajurinkadun risteyksessä syyskuun lopusta alkaen voimassa olleet liikennejärjestelyt poistuvat viikon 47 aikana.

Lisätietoja:
Väylävirasto, projektipäällikkö Erkki Mäkelä, p. 029 534 3822, [email protected]
Turun kaupunki, projektijohtaja Antero Mäkilä, p. 040 828 0284, [email protected]

Liikennejärjestelyjä ja opasteita koskevat lisätiedot:
Rejlers Finland Oy, rakennuttajakonsultti Suvi Salmela, p. 050 537 7328, [email protected]

Seuraa hanketta: 
vayla.fi/kupittaa-turku-ratahanke
facebook.com/KupittaaTurkuratahanke

Kupittaa–Turku-ratahankkeen tavoitteena on parantaa ja sujuvoittaa raideliikennettä koko Varsinais-Suomessa ja Rantaradalla. Lisäksi hanke mahdollistaa osaltaan Helsinki–Turku nopean junayhteyden toteuttamisen. Ratapihoilla tehtävien muutostöiden ansiosta Turun asemanseudulla vapautuu maata alueen kehittämiseen ja rautatieaseman henkilölaiturialueen turvallisuus ja esteettömyys paranevat. Hankkeen rakennustyöt sijoittuvat vuosille 2021–2026.  Hanke on saanut tukea Euroopan Unionilta sekä suunnitteluun että rakentamiseen. 

CEF-logo

Tämän julkaisun sisällöstä vastaa yksin Väylävirasto, eikä se välttämättä vastaa Euroopan unionin mielipidettä.