Hyppää sisältöön

Kupittaa–Turku-ratahanke: Ennallistamistyöt sulkevat katuja Lonttisissa 6.5.2024 alkaen

Julkaistu 2.5.2024 9.30

Läpikulku suljetaan touko–heinäkuussa Lonttisissa Lokinkadun, Allinkadun, Airikinkadun ja Kahlaajankadun alueella katualueiden ennallistamistöiden vuoksi. Kadunvarsipysäköinti on alueella kielletty töiden aikana.

Lonttisissa aloitetaan katualueiden ennallistamistyöt viikon 19 alussa eli 6.5.2024. Työt päättyvät viikolla 27 eli heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Työalue kattaa osan Lokinkadusta, Allinkadusta, Airikinkadusta ja Kahlaajankadusta. Töiden ajaksi alue suljetaan vaiheittain työmaa-alueeksi, jolloin alueella ei ole läpikulkua. Työt aloitetaan Airikinkadun ympäristöstä, minkä jälkeen työmaa siirtyy Lokinkadun ja Allinkadun alueille.

Kulku tonteille säilyy koko ajan. Alueen asukkaisiin otetaan tarvittaessa suoraan yhteyttä, jos työt vaikuttavat heidän kulkemiseensa.

Töiden aikana autoja ei saa jättää parkkiin katujen varteen. Kannattaa myös huomioida, että alueella liikkuu raskasta liikennettä. 

Kadun saneeraus pitää sisällään muun muassa asfaltointitöitä, uusien kivetyksien asennusta sekä pintatöitä, esimerkiksi istutuksia. Rautatien vieressä olevan meluseinän vierustalle istutetaan muun muassa köynnöksiä ja puita sekä kylvetään nurmikkoa ja niittykasveja.

Lisätietoja:
Väylävirasto, projektipäällikkö Erkki Mäkelä, p. 029 534 3822, [email protected]
Turun kaupunki, projektijohtaja Antero Mäkilä, p. 040 828 0284, [email protected]

Liikennejärjestelyjä ja opasteita koskevat lisätiedot:
NCR Group, Perttu Silvennoinen, p. 040 670 4199, [email protected]. Varalla Lauri Kiiski, p. 040 353 6838, [email protected].

Seuraa hanketta: 
vayla.fi/kupittaa-turku-ratahanke
facebook.com/KupittaaTurkuratahanke

Kupittaa–Turku-ratahankkeen tavoitteena on parantaa ja sujuvoittaa raideliikennettä koko Varsinais-Suomessa ja Rantaradalla. Lisäksi hanke mahdollistaa osaltaan Helsinki–Turku nopean junayhteyden toteuttamisen. Ratapihoilla tehtävien muutostöiden ansiosta Turun asemanseudulla vapautuu maata alueen kehittämiseen ja rautatieaseman henkilölaiturialueen turvallisuus ja esteettömyys paranevat. Hankkeen rakennustyöt sijoittuvat vuosille 2021–2026.  Hanke on saanut tukea Euroopan Unionilta sekä suunnitteluun että rakentamiseen. 

CEF-logo

Tämän julkaisun sisällöstä vastaa yksin Väylävirasto, eikä se välttämättä vastaa Euroopan unionin mielipidettä.