Hyppää sisältöön

Kupittaa–Turku-ratahanke: Aurajoen uuden ratasillan ja Nummen alikulkusillan rakentaminen alkoi

Julkaistu 22.6.2023 12.30

 

Uutta kahden raiteen ratasiltaa paalutetaan ja Nummen alikulkusiltaa rakennetaan kesäkuusta marraskuuhun. Aurajoella tehtävistä paalutustöistä aiheutuu melua lähiympäristöön. Rakentamisen lopputuloksena odottavat paremmat ratayhteydet.

Aurajoella paalutetaan sekä uuden ratasillan välitukia että rantaan rakennettavia tukiseiniä. Töitä tehdään arkisin klo 7–18. Paalutustöistä koituu melua lähialueelle.

Lisäksi tulevien viikkojen aikana on Helsinginkadulla ajoittaisia kaistasulkuja Nummen alikulkusillan kohdalla, sillä keskipilarien kaistojen väliin tulevat porapaalutukset tehdään isoilla koneilla. Myös paalut ovat isoja. Se vaatii tilaa ja turvallisuuden varmistamista.

”Pahoittelemme paalutustöistä kantautuvaa melua ja liikennehaittaa sekä kiitämme asukkaita ja autoilijoita pitkämielisyydestä. Uskomme, että uusi ratasilta on odotuksen arvoinen”, hankkeen projektipäällikkö Erkki Mäkelä Väylävirastosta sanoo. 

Aurajoen uusi ratasilta on tärkeä palanen Turun ja koko läntisen Suomen raideliikenteen kehittämisessä. Kärsivällisyys melua ja muita väliaikaisia rakentamishaittoja kohtaan palkitaan paremmilla ratayhteyksillä.  

Tulevan ratasillan suunniteltu käyttöikä on 100 vuotta, ja sen rakentaminen jatkuu vuoteen 2024 asti. Sillasta tulee 166 metriä pitkä, ja se on tyypiltään jännitetty betoninen palkkisilta. 

Lisätiedot:
Väylävirasto, projektipäällikkö Erkki Mäkelä, p. 029 534 3822, [email protected]
Turun kaupunki, projektijohtaja Antero Mäkilä, p. 040 8280284, [email protected]
Rejlers Finland Oy, rakennuttajakonsultti Olli Rantanen p. 040 766 6088, [email protected] 
GRK Infra Oyj, työmaapäällikkö Ville Lonka, p. 040 829, [email protected] 

Seuraa hanketta: 
vayla.fi/kupittaa-turku-ratahanke
facebook.com/KupittaaTurkuratahanke 

Kupittaa–Turku-ratahankeen tavoitteena on parantaa ja sujuvoittaa raideliikennettä koko Varsinais-Suomessa ja Rantaradalla. Lisäksi hanke mahdollistaa osaltaan Helsinki–Turku nopean junayhteyden toteuttamisen. Ratapihoilla tehtävien muutostöiden ansiosta Turun asemanseudulla vapautuu maata alueen kehittämiseen ja rautatieaseman henkilölaiturialueen turvallisuus ja esteettömyys paranevat. Hankkeen työt ajoittuvat vuosille 2021–2026. Hanke on saanut tukea Euroopan unionilta sekä suunnitteluun että rakentamiseen.

CEF-logo

Julkaisun sisällöstä vastaa yksin Väylävirasto, eikä se välttämättä vastaa Euroopan Unionin mielipidettä.