Hyppää sisältöön

Kuopion ratapihan parantaminen käynnistyy talven aikana suunnittelulla

Julkaistu 29.1.2021 8.00

 

Väylävirasto on aloittanut Kuopion ratapihan parantamisen. Hankkeen suunnittelu käynnistyy heti. Rakentaminen ajoittuu vuosille 2022-2023 ja vuonna 2024 tehdään viimeistelytöitä.  

Hankkeessa rakennetaan uudet hissit ja laiturit, jotka mahdollistavat esteettömät kulkureitit laitureille ja junaan. Hankkeeseen kuuluvat  myös uudet  opasteet kuten näkövammaisten tuntoon perustuvat lattiamerkinnät.

Kuopion ratapihan parantamisen seurauksena saadaan kustannussäästöjä käytön ja kunnossapidon kautta, kun radan turvalaitteet uusitaan. Myös junaliikenteen täsmällisyys paranee, koska moderni tekniikka vähentää häiriöitä liikenteenohjauksessa.

Hankealue kattaa henkilöliikenteen ja tavaraliikenteen ratapihat, matkustajatunnelin sekä Puijonkadun alikulkusillan uusimiseen. 

”Tavoitteenamme hankkeessa on, että matkustajien on helppo liikkua, mennä junaan ja laiturille.  Matkustajatunneliin tulevat uudet hissit. Laitureita korotetaan niin, että junaan pääsee helposti raskaiden matkatavaroiden ja lastenvaunujen kanssa”, kertoo projektipäällikkö Vesa Ruohomäki Väylävirastosta.

“On hienoa, että Väylävirasto aloittaa hankkeen, joka viimeistelee asemanseudun kehittämisen kokonaisuuden. Asemanseutu on meille kuopiolaisille tärkeä liikenteellinen solmukohta ja osa keskustan kehittämistä. Se kattaa ratapihan, linja-autoaseman ja rautatieaseman alueet sekä ympäröivät kadut yhteyksineen ja palveluineen. Vuonna 2023 Kuopiossa on nykyaikaiseksi ja toimivaksi uudistettu asemanseudun alue”, toteaa Kuopion kaupungin hankejohtaja Antti Niskanen

Hankkeelle on varattu 36 miljoonaa euroa. Suunnittelu kestää tämän vuoden, rakentaminen ajoittuu vuosille 2022-23 ja viimeistelyä tehdään 2024. Kokonaisuuteen kuuluu Puijonkadun alikulkusillan uusiminen. Tänään avattu matkustajatunnelin jatke Kuopion Porttiin toteutettiin yhteistyössä Väyläviraston ja Kuopion kaupungin kanssa, ja siihen saatiin myös rahoitusta Euroopan unionilta. 

 

Lisätietoja:
Väylävirasto, projektipäällikkö Vesa Ruohomäki,
p. 029 534 3258, [email protected]

Katso Kuopion ratapiha -hankkeen sivu täältä.

 

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta